torstai 25. helmikuuta 2016

Sny:tä ja sukkaa

No niin! On virallisesti ensimmäisen sny-päivityksen aika ^^.
Postikortti saapui kera terveisten, jihuu!

Teemaan sopiva kuvituskin :)
Nyt se sitten alkaa, innolla odotan mitä on luvassa ja kuka siellä toisessa päässä oikein onkaan. Oikein naurattaa, että kuinkahan osaan olla hiljaa omasta toiminnastani. Luonnollisestikaan en voi kuvailla hankintojani - sen verran kuitenkin mainitsen, että rattaat pyörivät, ja kaikki Helsingin lankakaupat vilahtelevat mielessä :D. Ja toivon, että osasin kuvailla omassa lomakkeessani sillä lailla selkeästi, että siitä saa ideoita kohtuullisen kivuttomasti. Avoimin mielin olen joka tapauksessa liikkeellä, ja mikäs sen parempaa kuin odottaa mitä joku on keksinyt - todennäköisesti jotain, jota en ole itse osannut ajatellakaan! Eikä sillä että siihen niin kovasti vaadittaisiinkaan :D, monesti esimerkiksi blogeissa tulee vastaan jopa hyvin arkisiakin asioita, joita ei ole tullut itselle mieleen.

Eilen tapahtui muutakin, sillä - ööh - sairaspäivän kunniaksi päätin leipoa sämpylöitä. Mikähän siinä on, etten meinaa koskaan saada taikinaa oikean tuntuiseksi. Joskus muistelen kuulleeni, että sämpylätaikina tulisi jättää löysemmäksi kuin vaikkapa pullataikina, mutta miten ihmeessä siinä onnistuu häh? Mulla on myös tapana lisätä jauhoja liian vauhdikkaasti, mutta kun ei sellainen joka paikkaan tarraava taikina ole alustettavissa kovinkaan hartaasti, sanon vaan... Siksi pyrin ihan alkuun lähes vatkaamaan löysää velliä (ihan siis vispilällä tai jollain haarukkamaisella kapustalla), jotta saisin sitkon muodostumisen hyvin alkuun. Noh, taas jännäsin, notta mitähän siitä tulee...

Mikro on kohotuspaikoista parhain tässä taloudessa. Kunhan ei laita päälle. Mikäs sen vedottomampi ja lämpimämpi, kun pienessä suljetussa tilassa taikinan oma lämpö ei pääse karkaamaan vaan jää syleilemään taikinaa. Kohotusaika oli tunti, mikä on n. puoli tuntia pidempi kuin mitä koskaan kohottelen pullataikinaa. Annoin sen kuitenkin mennä, ja mikron avatessani kulhossa pullotti kaunis taikinapallo. Ei edes lässähtänyt totaalisesti, kun tökkäsin sormeni keskelle kulhoa. Taikinassa oli grahamjauhoja ja juustoraastetta. Se näytti yllättävänkin tummalta pieniksi palloiksi pyöritellessäni. Vielä melkein puolen tunnin kohotus pellillä, jonka jälkeen voitelin ne kananmunassa ja ripottelin pinnalle vielä juustoa.

Kaiken tämän kohottelun ynnä muun aikana leipasin myös marja-rahkapiirakan. Valmistaikina, mitäs muutakaan... Ja joku marjasekoitus, mansikkaa, mustaherukkaa ja ehkä vielä vadelmaakin. Maitorahka oli vasta kymmenisen päivää yli päiväyksen, passelia siis. Pari kananmunaa ja hunajaa makeutukseksi. Söpön vaaleanpunaista.


Ja tulihan niistä vaan niin hyviä. Ja vielä tälleen päivän vanhanakin ne ovat pehmeitä, eikä tiiviitä kuin savi, mitä aina pelkään...

Touhuamisen jälkeen asettelin persposkeni sängylle hyvään neulomisasentoon, pistin leffan pyörimään, ja tikuttelin menemähän. Siis hela dagen. Tai ainakin työpäivän verran, pitäen suunnilleen saman verran taukoja :D. Voin sanoa, että välillä piti jo oikein keksiä jotain "katottavaa" kun ei voinut vielä lopettaa.

Ja viimein, vähän yhdeksän jälkeen illalla... Huomasin, että perkele, lanka loppuu kesken päättelyn!


Että onhan se nyt jukolauta kun pitää olla vaikeeta arvioida, kuinka pitkä pätkä lankaa tarvitaan joustavaan päättelyyn... No, lainasin ihan väärän väristä keltaista toisesta kerästä, ja sain pääteltyä.


Ja jösses, niistähän tuli pitkät. Kyllä se vaan on riittosa lanka! Toki jalkaterä on ehkä lievästi turhan nafti mulle... Mutta ei se ois pituutta kovinkaan merkittävästi kutistanut vaikka ois sen sentin verran tehnyt enemmän terää.


Niistä tuli melkein polvarit!


Malli: Elinan pitsiunelmat - kiitokset Kardemumman talo -blogiin vain!
Lanka: Austermann Step Classic
Puikot: 2,5 mm metalliset pyöröt, pituus 120 cm
Menekki: 98 g (pienen pieni pätkä toista lankaa on Sock 4:ää)

Wau wii!

Mutta mitä sitten neulotaan? Mitä seuraavaksi?!

14 kommenttia:

  1. onpa suloinen kortti.

    mie oon tykästynyt tähän sämpyläohjeeseen:
    http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/184512/Pehme%C3%A4t%20s%C3%A4mpyl%C3%A4t/?_ga=1.219286489.178371798.1408530940

    Toinen, millä löytyy myös hyvä sämpyläohje: Pomminvarmat sämpylät.

    Todella kauniit sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mää oon tallettanu tuon itelleni! En ole tainnut vielä tehdä ohjeen mukaan, mutta täytyy varmaan seuraavaksi tehdä! Tulikin tämän käyttämäni ohjeen kohdalla mieleen, että eikös leipätaikinassa ole ollenkaan rasvaa, mutta mietin sitten että eipä kai niissä simppeleimmillään olekaan. Tosin sanoisin, että pieni määrä rasvaa toisi kyllä pikkuisen makua ja mehevyyttä mukaan.

      Ja kiitos, olen kyllä ihan hurjan tyytyväinen noihin itsekin :)

      Poista
  2. Suloinen kortti ja mielettömän upeat sukat, niin malliltaan kuin väriltään. Iloista SNY-kierrosta sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihana kortti ja upeat sukat, just mun lemppariväriäkin. Mun oli tarkoitus kokeilla eilen pataleipää. Kaikki meni hyvin uunin lämmitykseen saakka: uuni ei lämmennyt eli oli mennyt rikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, menikö koko taikina ja muu vaivannäkö ihan hukkaan? Vai saitko lainattua naapurin uunia tai vastaavaa?

      Suosittelen pitsimallia kyllä kaikille, vaikka ihan ekaa kertaa pitsiä kokeilevalle se saattaa tuntua vaikeammalta kuin onkaan. Mallikerran kun hahmottaa, ei tarvitse laskeskella kerroksia tai silmukoita kun puikolta näkee suoraan mitä pitää seuraavaksi tehdä :).

      Poista
  4. Hienot sukat. Ja kaunis kortti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Sinunkin korttisi tuli, kiitoksia siitäkin!

      Poista
  5. Ihana kortti ja vielä ihanammat sukat! Tosi hienot!
    Mullahan kävi viimeksi mukana ollessani juurikin niin, että kommentoin salaisen blogiin, enkä onneton huomannut, että pamahdin sinne nimelläni. No, sovittiin, että viedään kierros loppuun mutta olin sitten vaan neuleystävä, en yhtään salainen. Sellaista sattuu, kun ei ole tekniikan ihmelapsonen... Mutta oli silti tosi kiva kierros. Ja sellainen tulee varmaan tästäkin, jännittää vaan joka kerta, kun kommentoi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itsekin aika maanisena vahdin, että oonhan nyt varmasti uloskirjautunut ennen kuin kommentoin :D. Mutta ei anneta näiden jännitysten haitata! Oon varma, että kierros tulee olemaan hauska. Ainakin itse olen näin ensikertalaisena innoissani

      Poista
  6. Hienot päsiäisen väriset sukat ja upea kortti ihanaa kierosta sny ringissä sinulle

    VastaaPoista
  7. Aivan mielettömät sukat, ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän! Täytyy ehkä tehdä toisetkin samalla pitsillä, joskaan ei heti perään. Ja tuota pitsiä vois hyvin soveltaa muuhunkin, aattele miltä näyttäs neuletakin hihoissa!

      Poista

Jätä viesti!