lauantai 6. helmikuuta 2016

Vaatekappale

Tottahan heräsin ihan luvattoman aikaisin tänään, vaikka meninkin vasta puoliltaöin nukkumaan. Keksin sitten, että oman jääkaapin sisältö ei niin houkuttele, joten voisin lähteä halliin tsekkaamaan tarjonnan. Ja niin tein!

 Kalaliike Marja Nätin kahvilasta ostin itselleni hieman yllättäen marinoidun silakkapihvi-leivän. Leipä tuskin oli marinoitu, mutta silakkapihvit kyllä. Mukana runsaasti hyvää sinappista soosia, punasipuli sopi kuin nenä päähän. Muy bueno, ja kahvikin maittoi. 

Vähän joka kojussa olisi ollut kaikkea ihanaa kotiin ostettavaa, mutta en sitten raaskinut juuri mitään. Nätiltä ostin kuitenkin pari riisipiirakkaa, jossa oli poroa mukana, äsken pistelin poskeeni ja hyviä olivat. Helsingin Leivästä ostin eurolla lapinrieskaa, vielä en ole maistanut. Laskiaispullat, runebergintortut ja muut ihanuudet maltoin jättää, koska en olisi kuitenkaan osannut päättää mitä haluaisin (kaiken, tottakai).

Kävin porukoilla tänään, kai sitä valmistumista täytyy vähän niidenkin kanssa juhlistaa. Mamma oli tehnyt lasagnea, mums, ja kahvipöydässä oli pienet laskiaispullat ja muutamaa muuta herkkua. Olkkarin pöydälle oli kummasti kertynyt pari lahjaakin.


Sain kimpun tulppaaneita, lasisen tuikkukulhon (kippo tuntuu liian riittämättömältä sanalta :D) ja Marimekon oiva-sarjan purnukan. Voi juku, mitä mä nyt siihen laittasin?! Ja minne mä sen sijoitan, että se ilostuttaisi silmää mahdollisimman usein...

Sain uitettua takin tekeleen viikolla. Äsken kursittua taskut ja napit paikalleen. Eipä tuo mikään valioyksilö ole, hurjasti näkyy muuttunut käsiala takakappaleen alareunassa. Roikkuu perseen päällä aika paljon pidempänä kuin muu takki. Ja lanka kutittaa edelleen, joskaan en uskonutkaan tiskiainetilkan vedessä tekevän oikeastaan mitään.


Menekki koko takkiin 521 g. Vois noi napit punnita toki erillään, mut ei niillä oo mitään merkitystä.

Peili on edelleen paskainen, josko seuraavalla kerralla ois vähän puhtaampi :D.

Alkuviikosta keksin, että hei mähän haluan nyt uudet sukat itelleni. Ja loopaten. Koska en ole aikoihin sitäkään tekniikkaa harjoittanut. Valitsin lankalaatikostani suorastaan kiihkeän keltaisen Steppin, kerin sen kahtia, ja nappasin pitkät 2,5 millin pyöröt. Ja koska olen jo aikoja halunnut testata kuinka pitkät varret sukkiin saa yhdellä kerällisellä Steppiä, päätin alkaa varpaista. Ei ku Judin maaginen luonti kehiin, koska olen vallan ihastunut tähän aloitukseen. Juutuubenista löytyy videoita aiheesta, mutta itse olen jotenkin päätynyt käyttämään linkin kirjallista ohjetta.


Kuvassa on tehty varmaan vasta ekat kerrokset, nyt jo sentäs pidemmällä. Malliahan ei oltu mietitty alkuunkaan kun silmukat puikoille luotiin, notta siinä varpaiden lisäysten yhteydessä piti sitäkin vähän märehtiä. Lopulta päädyin Elinan Pitsiunelmiin (Kardemumman Talo -blogista löydetty ohje). Pitsikuviohan tulee tieten "nurin päin" kun alkaa varpaista, ja sitä oikeastaan tavoittelinkin. Toki onnistuin heti tekemään mokia kun en keskittynyt, enkä jaksanut kyllä purkaakaan koska se jos mikä on ihan hullujen hommaa loopatessa. Noh, toisessa sukassa on nyt yksi langankierto ja sitä oikaiseva kavennus hoopossa kohtaa, mutta hittojako mä jaksan välittää :). 

Harkitsen SNY-kierrokselle ilmoittautumista. Mutta jostain syystä koen sen jotenkin monimutkaiseksi härdelliksi ja ehkä aavistuksen liian suureksi sitoutumiseksi. Iskee jo ennen ilmoittautumista stressi siitä, etten ehdi tehdä paketteihin mitään omakutoista valmiiksi, koska neulomistahti on hidas työviikoilla. Mutta toisaalta se koko homma on jotenkin kiehtova juttu. Pohdin asiaa vähän lisää.

Toinen asia jota harkitsen on se, että josko vihdoin yrittäisin saattaa kaksi vuotta sitten alkamani vihreän neuletakin loppuun saakka. Toka etukappale viittä vaille valmis, sitten enää hihat ja reunus. Eli aika paljonkin työsarkaa, mutta hei, elämä on. Tästä valmistuneesta riemastuneena luulen suuria itsestäni :D.

5 kommenttia:

  1. SNY-touhu on ihan kivaa, itse olen osallistunut kolmelle kierrokselle. Eka kierroksella mulla oli aivan huippuihana pari, joka todella panosti paketteihin. Parilla seuraavalla sitten tuntui, ettei tietojani ja toiveitani ollut luettu ihan niin tarkasti. Kivoja paketteja kuitenkin sain, enkä minäkään aina ehtinyt tekemään paketteihin jotain itse. Kokeilemisen arvoinen juttu se on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen seuraillut useammassa blogissa sitä touhua ja tosi kivoja paketteja on saapunut. Mutta mietin kans sitä, että miten osaan itse toteuttaa kerrottuja toiveita ja kuinka mun snobi-toiveitani toteutettaisiin. En kehtaa edes esittää toiveitani :D (no kehtaampas, ainakin suurimmaksi osin). Mutta sekin mietityttää, että riittääkö oma kekseliäisyys, en ehkä ole se kaikista luovin henkilö vaikka kovasti haluaisin kehitellä jotain yllättävää tai omalaatuista tai muuta sellaista. Ne on kuitenki ollu muiden blogeissa niitä ihan parhaita juttuja ja haluais itsekin pystyä :D

      Taidan tutkiskella sny-hommaa vielä vähän lisää...

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Vielä kun keksisi vaatekaapistaan sellaisen paidan sen alle, että estäisi kutiamisen!

      Poista

Jätä viesti!