lauantai 9. heinäkuuta 2016

Kesäterveiset vihdoin!

No niin!

Viime kerrasta on noin ikuisuus aikaa. Pari viikkoa sitten yritin päivitellä, mutta netti ei kertakaikkiaan alkanut yhteistyöhön vaan latasi kolmea tai neljää kuvaa tunnin. Tunnin. Meni sitten lopulta hermo, ja jätin päivittämättä, piti lähteä johonkin eikä ne kuvat ehtineet latautua ennen kuin olisin ollut myöhässä.

No mitä sitten niinkus kuuluu? Pidin villin lomaviikon, ja sen jälkeen painanutkin duunia aika pitkinä päivinä. Lomasta onkin oma postauksensa, nyt ajattelin täydentää aihetta esittelemällä ainoan lankahankintani:


Aivan täydellinen keltainen. Ostin vuosi sitten kauniin harmaata samanvahvuista vironvillaa, nää taitaa päätyä yhteen. Ku vielä keksis mitä niistä syntyy :)

Ja on muuten valmistunutkin jotain! Nimittäin se takki alpakkalangasta, sekä yhdet pikkuiset sukat.

Langat: Sock4 (valkoinen), Cervinia Forever tai joku sellanen. Puikot: 2,5mm. Menekki: 17g.

Nää menee tulevalle lapselle varmaan kolmivuotiaaksi asti, mutta elämä on. Jostain syystä en ole vielä kuunaan tehnyt junasukkia. Juu olen kuullut kymmeniä ja kymmeniä kertoja, että ne on parhaat mahdolliset ja läpälässynlää, mutta kun mua ei ole koskaan houkuttanut neuloa niitä. Ehkä kuitenkin kokeilen. Joskus.

Lanka: Drops Alpaca Mix. Puikot: 3mm pyörö+sukkapuikot. Menekki: 96g

Ja siinä se nyt on. Nappeja vaille valmis! Kostuteltu, muotoiltu, kuivateltu. Kyllähän se kaarroke tuntui taas hieman hankalalta, mutta selvisin siitä hengissä :). Toki tehdäkseni toiseen noista etukappaleen reunoissa menevistä palmikoista virheen viisi kerrosta alaspäin, ja hetken kiljuin. En jumalavita prkl ala purkamaan koko hommaa, mutta kylmä hiki pukkasi saman tien päälle kuin edes mietin miten ihmeessä toteuttaisin vain palmikon kohdalta purkamisen. No, purkamalla vain ne silmukat, daa. Oikaisin palmikonkäännöt kahta kerrosta ylemmäs kuin mihin ne virheellisesti olin tehnyt, ja jatkoin sitten siitä. Helppoa kuin heinänteko! Toki en osaa tehdä heinää, enkä edes opettelisi, en tämän heinäallergian kanssa.

Dilemmana on nyt ne napit. Tahdon puiset! Eikä mulla ole. Ja olen niin uus-avuton, etten oikein keksi mistä lähtisin niitä edes etsimään. Tampereella piipahdettiin Eurokankaaseen, eikä sieltä ainakaan löytynyt mitään mieleistä. Plus niiden pitäisi olla melko pienet.

Otin toisen samanlaisen puikoille, tällä kertaa ihan vaan valkoisena. Lankana Austermann Step, josko siitä tulisi sitten tälle toiselle ystävälleni :). Taas oli kamalan vaikeaa keksiä millä langalla neuloo! Oikean vahvuista oli kyllä vaikka ja kuinka, mutta mallissa olevien palmikoiden takia en sitten voinut esimerkiksi raidoittaa. Ei kertakaikkiaan vaan sovi. Kokeilin sitä jo silloin reilu vuosi sitten tekemääni vaavintakkiin jossa oli myöskin palmikoita. Raitoja tuli hyvin vähän, mutta ei ne vaan oikein sovi. Yritin etsiä toisenlaisia malleja, mutta mitään mieleistä tai muuten sopivaa ei osunut kohdalle. Ja luulisi että jotain muuta väriä olisi ollut kuin valkoista, mutta ei vaan tuntunut sopivalta. Tai sitten lanka oli liian karheaa.

No mutta. Se ois niinkus tuparit tänään! Voi juku. Ehkä saan niistä hieman kuvallista aineistoakin :)

2 kommenttia:

  1. On todellakin kaunis keltainen! Kesäisen aurinkoinen:)
    Ja kivoja neuleita. Nappeja voi löytyä myös netistä, mm- Liljan lankakaupassa on kivoja.

    VastaaPoista
  2. Just oikea keltaisen sävy! Kauniita töitä jälleen valmistunut.

    VastaaPoista

Jätä viesti!