sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Perussukat vol 2

Eka sukka tuli parissa päivässä. Niin se tokakin, joskin välissä tais vierähtää välipäivä tai kaksi. Ja koska eka sukka tuntui venähtäneen ihan vahingossa, tein tokasta sen mittaisen että sen pitäs olla sopivampi, ja sitten ronskisti purin ekasta kärkikavennukset ja vähän päälle, ja neuloin uudelleen.


Lankana 7veikka. Puikkoina 4mm metalliset kilkattimet. Musta, vaaleanharmaa ja oranssi. Langan menekki 115g.


Edelliset olivat ehkä vähän peltiset, nää kun tein puoli milliä paksummilla. Käsiala kuitenkin meni ja muuttui sukkien välissä, ja siksi tuo oikeassa jalassa olevan sukan varsi on snadisti lyhyempi. Esimerkiksi ennen ja jälkeen tuon raitaosuuden tein saman verran kerroksia kuin ekassa sukassa, mutta kun mallailin niitä yhteen, ero meinasi olla reipas sentti. Pari kerrosta lisää ennen kantapäätä, ja siltikin se on nyt vähän lyhyempi. Mutta en jaksa alkaa muuttelemaan sitä enää enempää.


Tykkään kovasti tuosta vaaleanharmaan elävästä pinnasta. Se ei tietenkään tässä erotu, mutta tein ne eräät toiset sukat samasta harmaasta, ja niissä on aavistus sellaista meleerattua henkeä vaikka ei kyllä niinkään räikeästi. Sellaista luonnollista vaihtelua sävyissä, hyvin hillittyä. Musta kulutettiin sen verran vähiin, että sitä voi sanoa nyt jämäkeräksi. En välitä mustan neulomisesta (se tuntuikin niin karhealta), mutta ainahan se aksenttina menee sitten jos ja kun teen jotain jämäjuttua.

Mitäs sitten neulois? Nämä sukathan oli siis tokat luokkalaiselle (tai ennemminkin hänen miehelleen), ja tilaukseen kuului kyllä lapsille kämmekkäitä. Mutta kun ei yhtään huvittais...


Käytiin kaverin kanssa eilen illalla Manhattan Steak Housessa. Potpottia hawaijilaisittain, ranut päälle. Käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!