sunnuntai 16. elokuuta 2015

Aurinkoa ja energiaa

Terhenit valmistui, ja hetken hipelsin lankojani. Kaveri tokaisi, että teeppä Trekkingistä siskon miehelle sukat, ja niinpä pääsin ottaa sen puikoille. Aloin Jules-mallia, vaan sekös olikin ihan jumpen tylsä! Ei ei ei, eihän nyt tuollaista lankaa tuhlata sellaiseen tylsään malliin (mikä luultavasti toimisi paremmin jollain hillityn värisellä, ehkä jopa paksummalla langalla). Sitten selailin hetken http://freeknitstitches.com/ -sivustoa, ja päätin kokeilla mallia snake. Siis että tekisin vain yhden luikerruksen sukan ulkosyrjään. No eihän sekään miltään näyttänyt näin ohuella.

Sitten. On jo pitempään houkutellut testata sitä erästä palmikkoa ohuemmalla, palmikkoa väsäilin koko pirun kevään niissä kaikissa kämmekkäissä joita tein. Noh, sehän on aika kaunis ohuellakin :).Tokikaan se ei näytä tuollai löysänä vielä yhtä hyvältä kuin sitten venytettynä jalassa. Mutta sekös mua haittaa :). Trekking käyttäytyi jälleen kuin kympin oppilas, vaikka purkasin resorinreunaan kahdesti. Vai näyttääkö tuo vaalein vihreä ja siitä seuraava tuossa sileällä muka jotenkin kärsineeltä? Ei mitään jälkeä että ois purkulankaa. Eipä se kauaa ehtiny neuloksessa nuudeloitumaankaan, mutta silti. Ja tykkään tästä langasta koko ajan enemmän muutenkin. Noi värit hehkuu aivan hulluna! Ja en kyllä arvannut kerää katsoessani että raidoittuu tuollai tasaisesti. Mutta se on kiva, tykkään, ja sinne tänne sattuu pieniä stipluja toista väriä melkein kuin vahingossa, esim. tuossa tummimmassa on siellä täällä tuota astetta vaaleampaa sävyä, tuo eloa!

Tänään läksin sitten vaatteitteni kanssa Dallapen puistoon Aleksis Kiven kadulle, siellä on ollut koko kesän joka sunnuntai kirppisporukkaa. Vihdoin sain raahauduttua itsekin! Vaan heikosti meni kaupaksi, tienasin sentään kympin kylläkin. Myin yhdet Kallio kierrättää -facebookryhmästä ostamani lenkkarit kun en niitä sitten ikinä lenkille vienytkään, 5€ eli sama mitä itse maksoin. Myin myös yhden kamalan softshell-takin joka oli aaaivan liian iso ja muutenkin tosi inha. 2€, herra tinkasi (naistentakki, vaan en viitsinyt sanoa :D). Sitten eräs neiti osti Finlaysonin pussilakanasetin kahdella eurolla ja neljä astiapyyhettä lähti erään rouvan matkaan eurolla. Läjä hyvää vaatetta jäi, jos eivät olisi noin isoa kokoa niin olisivat saattaneet mennä paremmin. Nyt jäi liian viime tinkaan mainostaminen, että uhkeammat neidit ja rouvat oisivat tulleet paikalle :). Noo, jos vielä ens sunnuntaina sais aikaan! Toki porukoillakin ois vielä hirvee läjä vaatetta, millonkahan ne saisi haettua sieltä...
Tottakai piti ottaa kutimet mukaan, eihän siellä jaksa istua jos ei ole jotain tekemistä. Kantapää ohitettu, nyt siis tikutellaan jalkapöytää. Vielä en tiedä kenelle nää tulee, mutta nää joutaa lahjaläjään odottelemaan. Vois ne antaa keräykseenkin, mutta niitä sukkia varten ois noita vähemmän lemppareita seiskaveikkoja odottamassa. Tuli vallan kuuma siellä istuessa, piti kääräistä huivi pään suojaksi ettei aurinko porota päätä ihan mössöksi. En jaksanut kuin pari tuntia, kaverin kanssa ois saattanu viihtyä vähän paremmin.

Perjantaina törsäsin tarjousloheen, jääkaapistakin löytyi yksi lime, punasipulit oli nipussa niin ihanan näköisiä... Ja voilá. Mitähän kaikkea maustetta siihen laitoinkaan, ainakin sitruunapippuria ja suolaa, taisin laittaa myös piripiriä, paitsi että enää en ole ihan varma oliko se piripiri siinä yhessä pikku purnukassa vai mitä se oli. Jotain hyvää kumminkii!


Kaveriksi keitin pottuja ja vikat kaapista löytyneet porkkanat, jottei kävelis karkuun itekseen. Salaatin virkaa toimittaa tomaatti- ja kurkkuviipaleet. Fetan suhde on se mulle normaali mutta tavan salaattiin turhan suuri :D.


Ja oliko kuule ihan törkeän hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!