sunnuntai 9. elokuuta 2015

Toinen liipsteri!

Illuusia Todellisuuspakolainen haasteli myös Liebster Awards -haasteen tiimoilta (linkki vie blogiin, ei suoraan ko. postaukseen), ja ajattelin nyt sunnuntai-illan ratoksi siihen vastailla.

Haasteen ideana on nostaa näkyville pienempiä blogeja ja kysymysten kautta vähän kuulostella millaisia ihmisiä niiden takana oikein häärii. Jii än ee ja et cetera, you know the drill :). Kiitoksia haasteesta!

Ja tällaisia kysymyksiä esitettiin!

1. Kuinka paljon aikaa käytät käsitöiden tekemiseen viikossa tai jonkin muun ajanjakson sisällä? 
 
No nyt kun ensimmäinen viikko työharjoittelussa veti mehut, ei kuluneella viikolla tullut neulottua kovinkaan paljon. Mutta koko vuoden olen aika paljon neulonut, ja yllättäen neuloosi piti tiukasti otteessaan koko kesän! Kiitetään niitä kylmiä-mutta-onneksi-vähälumisia kesäpäiviä, joita koko kahden kuukauden lomani oli pullollaan! Se vähän riippuu mistä roikkuu, että kuinka rivakasti ja missä määrin tulee neulottua, mutta jos ei ole rajoitteita (aka töitä ynnä muuta turhaa :D) niin esims ihan perussukat tulee parissa päivässä. Korjaan, veikasta neuloessa, kun on paksumpi lanka ja puikotkin, mutta ei nuissa ohkasemmissakaan nyt niin kamalasti kulu. Ihan kohtuullisen kokoinen simppeli huivi syntyi kolmessa neljässä päivässä, tänään on tuolla postauksen lopussa näkyvä sukka neuloontunut mittaansa (siis tietenkin se vielä puikoilla oleva, höhö). Mutta tänään tulikin istuttua iiiihan luvattoman monta tuntia persiillään, koko päivä melkeinpä.
 
2. Mikä on ammattisi ja millainen oli opintopolkusi? 
 
No vielä tämä syksy pitäisi opiskelijaa leikkiä, joskin kokonaan työharjoittelun tiimoilla. Kirjanpitohommia, itseasiassa painottuen vahvasti palkanlaskentaan. Tammikuussa pitäisi sitten valmistua merkonomiksi, painottuen siis talous- ja toimistopalveluihin, aka kirjanpitäjäksi :D. Sitä ennen tuli kyllä muutama vuosi notkuttua Itä-Suomen yliopistossa kotitaloustieteiden parissa, mutta sieltä en mitään valmista saanut käsiin.
 
3. Millaista musiikkia kuuntelet mieluiten? 
 
Kuuntelen hyvin vähän musiikkia. Lähes yksinomaan vain silloin kun sitä joku toinen laittaa soimaan. Kuuntelen ihan mieluusti semmoista brittipoppia (siksi sitä kai joskus ainakin nimitettiin), Niin uutta kuin vähän vanhempaakin. Mutta semmoinen ihana vanha jazz on myös hyvin lähellä sydäntä, Billie Holidayn ääni on aika rakkautta. Jaaaa sit taas toisaalta välillä saattaa päässä soida System Of A Down ja Rammstein ja kaikenlainen raskaampikin :D.
 
4. Mikä on mielestäsi onnistunein koskaan tekemäsi käsityö? 
 
Vaikea sanoa yhtä tiettyä, tän vuoden aikana esims on syntynyt monta sellaista työtä josta olen todella iloinen ja tyytyväinen. Esimerkiksi entiselle työkaverille (tai oikeammin hänen silloin vielä tuloillaan olevalle vaaville) neuloin hienon takin, paritkin sukat ovat myös aiheuttaneet lievän ylpeyden tunteen :). Ja ne fuksianpunaiset palmikkokämmekkäät, niistä tuli ihan jumpen kauniit vaikka itse sanonkin.
 
5. Millainen oli suhtautumisesi käsitöihin peruskouluaikanasi? 
 
Peruskouluaikoina en juuri käsitöitä tehnyt. Ompelukoneen kanssa en ole koskaan kovinkaan kummoisesti tullut toimeen, mutta ei se ole koskaan kovin vastenmielistäkään ollut. Saatoin pikkusen neuloa tai virkata koulun kässäntuntien ulkopuolellakin.
 
6. Onko sinulla lemmikkieläimiä? 
 
Ei ole, olen sen verran itsekäs etten halua ottaa huollettavakseni eläintä. Ei siinä ettenkö eläimistä pitäisi. Oli meillä kissa pitkän aikaa :).
 
7. Millaiset käsityöt ovat mielestäsi inhottavimpia tai ärsyttävimpiä tehdä? 
 
Sellaiset pakkotyöt, kun joku pyytää tekemään jotain ja kohteliaisuussyistä suostut, mutta niitä ei yhtään hotsittaisi tehdä.
 
8. Missä toivoisit olevasi parempi? 
 
Jos käsitöiden parissa pysytään, olisi ihanaa oppia kirjoneuleen taikoja! Ja oikein mielelläni joskus ompelisin itselleni koltun tai kolme, mutta kun...
 
9. Jos saisit valita itsellesi jonkin supervoiman, mikä se olisi ja miksi? 
 
Jaa, vois olla ehkä ihan siistiä pystyä lentämään. Toisaalta en kyllä erityisemmin kaipaile minnekään liian korkealle, vaikka en kammoiseksi itseäni kuvailisikaan.
 
10. Oletko milloinkaan itse kehittänyt jotakin käsityöohjetta ja julkaissut sitä? 
 
No kehittänyt ja kehittänyt, kaipa jo semmonen pieni muokkaus voitaisi laskea siihen. En ole erikseen julkaissut, musta tuntuu jotenkin hölmöltä nimittää jotain mallia omaksi keksinnöksi jos sovellan siihen muilta opittuja yleisiä juttuja kuten vaikka jotain palmikkoa ynnä muuta. Eri asia jos ihan tyhjästä kehittäisi jonkin pitsikuvion vaikkapa.
 
11. Hamstraatko käsityömateriaaleja? Jos kyllä, niin mitä ja miten paljon varastoihisi on kertynyt?

No lankoja tietenkin! Eniten löytyy ihan sellasia villasekoitelankoja aka sukkalankoja, niin Novitaa aka seiskaveikkaa kuin sitten kaikkia muita suurempia rakkauksia ohuemmissa sfääreissä. Lemppareiksi lukeutuu fingering-vahvuiset, etenkin Steppiä on ihana neuloa, Heritage on aivan taivaallista, ja Sock 4 soljuu puikoilla kuin tanssien. Lukuisia muitakin on, ei pysty päättämään vain yhtä suosikkia! Täysvillaisia, alpakkaa, puuvillaa ja bambua, niitäkin löytyy. Karkea arvio tämänhetkisestä lankavarastosta ois aikalailla siellä kymmenen kilon huituvilla. Ihan liikaa siis, ottaen huomioon että tänä vuonna olen kuluttanut lankaa suunnilleen kaksi kiloa (ja lisää on ostettu varmaan vielä enemmän, eli ei ne mihinkään kulu vaan lisääntyvät perkeleet). Ja syssyllä aiotaan vielä kaverin kanssa lähteä Tampereelle messuille, ei tsiisus!

Teen taas sen tylsän tempun, enkä haastele ketään. Mä en tiedä niin montaa blogia kuin haaste vaatisi, ja tuntuu tyhmältä haastella jo haastettuja aina vaan uudelleen. Toki aina on erilaiset kysymykset, ja niitä on tosi kiva lukea, mutta koska olen myös tosi huono keksimään kysymyksiä niin jätän sen nyt tekemättä.

Tänään tuli siis jopa neulottua. Joku kuusi tuntia varmaan, tuli katottua kaksi jaksoa Poirotteja sekä yksi dokumenttikin, ja sitten menin vielä kantikseeni neulomaan vähän lisää. Lauantaina sain illalla kaverin luona neulottua ekan sukan valmiiksi, ja koska totesin etten kertakaikkiaan jaksanut töiden jälkeen keskittyä sitäkään vähää että neuloisin, käytin tän sunnuntain hyväkseni :).


Malli on Tiina Väätäisen Terhen (jälleen kerran, taisin jo kertaalleen linkin laittaakin). Lankana Fortissima Color, puikot 2,5mm bambuiset. Ja taisin myös jo pohtia, että tulee kumman suuren oloinen vaikka käytössä pienempi koko ohjeesta. Noo, eipä tuota juostessa huomaa, on ainakin omaan kinttuun kyllä ihan passeli :).


Taisin mussuttaa jotain myös kantapäästä, kun tykkäisin tehdä ne vahvistettuina jotta kestävät paremmin. Hyvin tuo kuitenkin istuu ja ei kai niiden kaikkien tarvi aina olla vahvistettuja :). Päättelyyn testasin ohjeessakin mainittua tyyliä, nyt en vaan jaksa kaivaa nimeä ylös. Jonkun naisen ohjeet ihan juutuupista löytyivät, että sinällään ei olisi mielestäni mikään salaisuuskaan, vaikka ohje onkin nyt maksullinen. Tietenkään en saisi sitten kertoa mitään, jos se olis kirjoitettu ohjeeseen, en todellakaan aio talloa kenenkään varpaille :D. Mutta niin, oli eka kerta sitäkin lajia ja ensin ajattelin että mitähän tuostakin tulee. Vaan tulipa hyvin joustava reuna, ja viimeistään tuossa kintun ympäri venyessään myös oikein siisti!


Ja tuon keskeneräisen olen siis suoltanut tänään. Kantapää ohitettu, eli nyt vaan vartta tikuttamaan. Tosin en enää tänään taida neuloa, hartiat uhkaa jumiutua. Langan väristä kehkeytyi keskustelua kantiksessa, hanassa kun on joku kurpistahälähäläolut, joka kuulemma maistuu aivan kaverin tekemältä kurpitsakeitolta :D. Että kurpitsaolutsukkamehu on lopputulos. Tai jotain. Mallista voisin sanoa myös, että kuvion oppii kyllä sutjakkaasti muistamaan ulkoa. Ja voisin melkeinpä sanoa, että jos joku nyt lähtis näiltä pohjin itsekin kokeilemaan, aloittaisin oikeasta sukasta. Siinä tuo viisto aloitus on mielestäni helpompi. Eipä ohjetta tarvitsisi sen kummemmin pohtia kuin että ohjeesta poiketen aloittaisi oikean sukan mallikuviolla eikä vasemman. Muutenhan kaikki muu tuossa sukan teossa on täysin samaa. Samalla tavalla aloitetaan, samalla tavalla tehdään kiilat ja kantapää, jne. Ja voi juku kun tuo Magic Cast On on kerrassaan loistava tapa aloittaa sukat kärjestä. En voi muuta sanoa!

2 kommenttia:

Jätä viesti!