lauantai 17. lokakuuta 2015

Pientä sievää palmikkoa

Niinhän sitä taisin viime viikonloppuna ottaa uutta puikoille. Eräs tuttuni oli vähän kysellyt kämmekkäitä, ensitoive mustana mutta minäpä törkeästi tokaisin etten mustia tee, se on niin hankala väri neuloa. Plus mulla ei ole mustaa lankaa kuin veikan paksuisena, ja puhe oli ohkasista käsineistä. En kyllä varsinaisesti luvannut tehdä hänelle, mutta kai se jotenkin jäi takaraivoon, ja oli vähän pakko.


Lanka: Cascade Yarns Heritage, vyöte aikaa sitten mennyt jonnekin eikä palannut, mutta väri oli joku charcoal kenties. Kuvassa aavistuksen ehkä jotenkin lämpimämpi väritys, johtunee valosta. Kaunis tumma harmaa sävy.
Puikot 2,5mm
Menekki: 34g


Virheiltähän ei vältytty tälläkään kertaa. Palmikko tosin ei ollut se, mikä suurinta ongelmaa aiheutti. Palmikon mallin lainasin Tiina Kuun kauniista Fredrika-sukkaohjeesta. Leidi tarjoaa myös kämmekäs-ohjetta, vaan enhän mä sellaseen ollut törmännyt ennen kuin näihin aloin :D. Vaan väliäkö tuolla. Palmikko on mielestäni aivan ihana, ja niiiiin edukseen ohuelle langalle! Sellaiset muhevammat monen silmukan palmikot toimii parhaiten paksummilla langoilla mun mielestä, mutta tällainen pitsimäisen siro yhden silmukan palmikko on jotain aivan ihanaa.

Virheitä, sanoin. Joo. Ensimmäisen kämmekkään ehdin jo päätellä, en sentäs lankoja pujotella. Keksin vähän liian myöhään että hittolainen, reunahan kääntyy aivan rullalle jos siihen ei tee resoria tai jotain muuta. Päädyin resoriin sen jonkun muun sijaan, koska mielestäni se toimii kivasti tällaisissa käsineissä, ei päästä lörpähtämään vaan pitää ryhdissä. No, piti siis purkaa, ja onnistuin jopa aika pirun hyvin silmukoiden poimimisessa, ottaen huomioon että pysähdyin tietenkin kerrokselle, jossa palmikonsiirtoja tehtiin... Tokassa kämmekkäässä laskeskelin kerroksia, että milon resori tulee aloittaa, ja katsoin vain että mihin kohtaan mallikerrassa päätetään. Lopputuloksena vasemman käden resorista tuli silminnähden pidempi kuin oikean käden :D. Mutta sitä en jaksanut enää purkaa, ei sitä juostessa huomaa. Sitä paitsi, mitä olis itsetehdyt käsityöt ilman epätäydellisyyttä?

No, menevätkö nämä sitten sille, joka niitä kyseli? Se vähän riippuu. Siitä, raaskinko luopua, nyt ensimmäisenä mainitakseni :D. Muutakin tenkkapoota on, mutta en jaksa nyt eritellä.

Ja sitten muihin aiheisiin! Viikolla käytiin kaverin kanssa kahvilla. Karhupuiston laidalla nököttävä Bergga on yksi lemppareistani.


Kaakkuset on aika herkkua, kahvi on hyvää, ja vaihtoehtoja kahville löytyy kans ihan kivasti (esim. allekirjoittanut ei lähteny enää iltakuuden jälkeen hörppimään kaffetta ettei menettäisi yöuniaan, kello kun soi aamuisin kuudelta). Kuvan mums on banaani-kinuskikakkua. Ja tosi banaanista olikin! Runsas kinuski olis ollu jo haaste diabeetikolle :D. Ihanaa. Raikastamon herukkamehu oli ihanan kirpsakka kontrasti makealle kakulle.

Huomenna on Linnanmäen kauden päättäjäiset, ja pari viikkoa käynnissä ollut valokarnevaali houkutteli luikseen kahvin jälkeen. Ilotulituksia tuskin menisin katsomaan (alkavat niin myöhään - paitsi että mähän saankin ensi maanantaina nukkua pitempään! Saatan siis ehkä mennäkin) kun muutenkin vähän dissaan koko Lintsiä. Mutta pakko sanoa...


Olihan siellä tunnelmaa. Valaistut puut ja hehkuvat laitteet. Jos jono Panoramaan ei olisi ollut niin pitkä, olisin mielelläni mennyt ylös ottamaan kuvia alueesta. Se olis ollut kyllä näky!

Torstaina kysäisin toista kaveria liikkeelle. Hän oli menossa illasta Lintsille katsomaan jotain keikkaa, mutta nähtiin ennen sitä. 


Vaasankadun Tuktuk tarjosi thaimaalaista ruokaa, joka sai ainakin mut hyvälle tuulelle. Massaman curry, namm! Täytyy mennä toistekin.

Tänään kävin Hakaniemen torilla ja hallissa kääntymässä, vaan enpä ostanut mitään. Kunhan kävin fiilistelemässä ja keräämässä ajatuksia päivän ruoan suhteen. Ympyrätalon ässästä tarttui aineksia matkaan...


Ja taidan olla vieläkin täynnä, niin sitä tulee aina ahmittua uunilohta. Testailin siihen edelliseltä hallikierrokselta ostamaani limepippuri-sekoitusta, toimii vaikkei kovin limettinen olekaan. Hyvä setti kuitenkin, ja kaveriksi jaksoin yrittää perunamuusiakin. Ihan hyvä kokonaisuus, vaikka itse sanonkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!