sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

11 asiaa -haaste


Ensimmäinen blogihaaste koskaan! Apuva! Kiitoksia Jos sun lysti on -blogin Jossulle, jos saan näin tuttavallisesti kutsua :) (ihan vaan koska se niin sopii tohon blogin nimeen). 
Elikkäs. Säännöt lukee tossa alhaalla, ja pari kohtaa aiheuttaa pienen glunk-äänen sarjakuvatyyliin, kun nielaisen epätoivoisen pelokkaasti. Keksi 11 kysymystä! Ja 11 blogia jotka pitäs haastaa! Höylii cräp, mähän en keksi työhaastatteluissakaan ikinä mitään kysyttävää. Ja koska tämä pikku tuherrukseni on vasta näin nuori, en ole ihan sisällä näissä blogipiireissä, eli sillee "tutustunut" mihinkään bloginpitäjään kommenttien kautta, muutamaan joskus jotain uskaltautunut kommentoimaan, terveisin Ujo Piimä. Muutta, aloitetaan helpoimmasta :)


Säännöt:

- jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
- haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen
- haastetun pitää valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa
- haastetun pitää esittää 11 uutta kysymystä haastetulle 
- sinun pitää kertoa kenet 11 olet haastanut
1. Mistä haaveilet tällä hetkellä?

Haaveilen uudesta työpaikasta, ehkä päällimmäisenä. Koska edellinen aiheuttaa sen verran paljon stressiä ja pahaa mieltä, ja kaipailisin jo kokemusta muustakin. JA en pysty kuvittelemaan olevani tuolla vielä ensi kesänäkin, se ajatus ahdistaa vähän liikaa :/.
Toinen asia, josta haaveilen melkein yhtä paljon on se, että nielu parantuisi kokonaan leikkauksen jäljiltä ja pääsisin LENKILLE! Ai jumankekka mä tahdon juoksemaan!

2. Mikä oli lapsuudessa toiveammattisi?

Lapsena tahdoin mitä luultavimmin (jos siis oikein muistan sen ekan haaveen) olla opettaja. Sitten kasvoin vähän ja Jamie Oliver tuli telkkariin, ja sitten halusinkin kokiksi. Vuosi Ravintolakoulu Perhossa opetti, että ruoanlaitto on ihanaa, mutta hell no, en tahdo tehdä sitä työkseni. Vähän ohi kysymyksen voisin selitellä eteenpäin, sillä Lukion ja välivuoden jälkeen pääsin Silloiseen Joensuun Yliopistoon, nykyiseen Itä-Suomen Yliopistoon Savonlinnan Opettajankoulutuslaitokselle kotitaloustiedettä lukemaan. Ja jos ne opinnot ois kantaneet loppuun, voisin nyt olla kotitalousopettaja! Sen sijaan kaivan nenää Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa ja tähtäimessä on talous- ja toimistopalveluiden merkonomin titteli. Näin se elämä heittelee :).

3. Mistä saavutuksestasi olet erityisen ylpeä?

Jaa. Tää onkin aika vaikea... No, koska ensimmäisenä tulee mieleen NaistenKymppi viime toukokuulta, ni sanotaan sitte se. Sain juostua sen (hölkkä on oikeampi termi, mutta juoksussa on sitä jotain!), mikä on pieni ihme kun tarkastellaan neidin vyötärönympärystä ja urheiluhistoriaa :D. Mutta vuotta aikaisemmin lähdin hitaasti kokeilemaan hölkkäilyä, ja hurahdin siihen, sitten alkukeväästä otin ihan treeniohjelman avuksi, ja kymmenen kilometriä tuli täyteen! Enkä edes kuollut, vaikka oli aivan tuhottoman lämmin ja siellä puolenvälin tienoilla oli lieviä lämpöhalvauksen varoitusmerkkejä.. Nyt on jo muita juttuja kiikarissa, mutta tää nielurisaleikkaus sotki suunnitelmat aika huolellisesti tältä keväältä :/. MUTTA! Kunhan kynnelle kykenen, siitä se taas lähtee!
4. Viihdytkö paremmin yksin vai suuressa ihmisjoukossa?

Tähänkin on vaikea vastata, sillä se on niin kakspiippune juttu. Viihdyn varmaan kyllä paremmin itsekseni tai pienessä porukassa, jos vertaa vaikka keskustan hulinaan, jonne en kyllä todellakaan hingu. Liian isot ihmismassat ahdistaa, on liikaa meteliä, on päälle käveleviä ihmisiä, on vaan niin kamalasti liikkuvia osia, että siinä uupuu enkä tunne oloani mukavaksi. Mutta toisaalta joissakin tilanteissa on erittäin suotavaa olla suuressakin joukossa, josta et erotu :D.
5. Mitkä kolme sanaa kuvaavat sinua parhaiten?

Naurava. Vaihteleva. Inhimillinen.

6. Mikä on rakkain omistamasi tavara?

Eeeei, älä vastaa tähän "puhelin". Ei mulla ole mitään spesifiä tavaraa tai esinettä. On monia asioita joista pidän kovasti, mutta nekin tahtoo vähän vaihdella, että mikä kulloinkin on lähinnä. Sydäntä, siis. Pidän kahvipuusta ja sen ruukusta joka on siloinen, valkoinen ja silmää miellyttävä yhdessä kahvipuun isojen, kauniinvihreiden lehtien kanssa. Pidän uudesta verhotangosta, koska se on suora (toisin kuin edellinen) ja siihen saa kahdet verhot ja nyt tämä pieni koti näyttää aavistuksen enemmän "pysyvältä". Suorastaan rakastan joululahjaksi saamaani Kai:n leikkuulautaa, koska se on vaan niin jumalainen (puinen, kaunis, suuri ja hyvä käyttää). Rakastan mun puikkoja ja lankakeriä ja tekeillä olevia sukkia ja kaikkea sitä mitä puikoilla ja langoilla vielä saankaan aikaan. Ööö.

7. Mikä on ollut mieleenpainuvin unesi?
Mä näen hyvin vähän unia nykyään. Enkä ehkä siksi nyt saa mieleeni mitään unta, mikä olis erityisesti painunut mieleen. Kertoo siis ehkä siitä, ettei ne ole kovin mieleenpainuvia. Paitsi! Joskus lapsena näin useamman kerran saman unen, jossa mua jahtasi jotku ihmeen peikot jossain aution oloisessa kaupungissa, pitkin kolkkoja katuja kerrostalojen välissä. Ei kauheen miellyttävä uni :/

8. Mikä on lempipaikkasi kotona?
Yllättäen tämä sängyn kulma, jossa tälläkin hetkellä istun selkä seinää (tyynyä) vasten ja kirjoitan tätä :). Tästä näkee periaatteessa koko pienen asunnon, ikkunasta näkyy valkoisen harsoverhon takaa vastapäisten kerrostalojen eriväriset seinät. Ja näen suureksi venähtäneen jukkapalmuni, joka komeilee ikkunan edessä.

9. Ketä/keitä ihailet?
Ihailen tavallaan ystäviäni, jokaista vähän eri asioista. Tai en tiedä onko se ihailua, tai onko ihailu synonyymi arvostamiselle? 

10. Mitä olet oppinut vanhemmiltasi?
Vaikka ja mitä! Tai ainakin luonteenpiirteistä on helppo sanoa mikä on perintöä keneltäkin :D. Niiden kautta tavallaan olen oppinut joitakin "elämänviisauksia" tai asioita, en vain osaa eritellä niitä oikein mitenkään.

11. Jos saisit valita yhden supervoiman, mikä se olisi?

Lentotaito! Vaikken niin korkeuksista pidäkään :D. Ja sen pitää toimia silleen, että mä saan otettua kaverin mukaan!


11 kysymystä

1. Paljonko kello on ja mikä päivä?
2. Mikä on mieluisin paikka? (Kotona, kotikaupungissa, ulkomailla, missä vain)
3. Oletko koskaan pohtinut, millaista olisi jos olisitkin syntynyt johonkin muuhun aikaan tai jossain muualla päin maailmaa kuin Suomessa?
4. Koska tämä on blogihaaste ja siten kysymyksiin vastaajalla lienee oma blogi (pettämätön logiikka?), milloin heräsit blogisi aihepiirin pariin?
5. Mistä asiasta olet erityisen ylpeä ja/tai onnellinen?
6. Mikä on lempiruokaasi? 
7. Entä lempileivonnainen?
8. Millainen on sinun ihana päiväsi?
9. Paljonko kello on nyt? (Ja onko päivämäärä vaihtunut?)
10. Millainen on sisustusmakusi?
11. Missä olet huomenna klo 16.00?


Blogit, jotka haastan!

Sartsan sörsselit

Puikot hukassa

Puikoilta pujonnu

Neulovat nakit

Näppituntuma


Kaikki nämä blogit ovat omalla lukulistalla (ja siellä ois kamalasti vielä lisääkin, mutta ajattelin olla häiriköimättä liian montaa...), enkä ole ainakaan ihan viime aikoina huomannut yhdenkään päivitelleen haasteita. Olipa kyseessä sitten haasteista jättäytyminen tahi se, ettei ole nakkia kohdalle osunut... Nyt osui. Ja ihan yhtälailla on oikeus jatkaa kieltäytymistä tai aloittaa se nyt! :D

2 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta, yritän muistaa vastata siihen lähipäivinä! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta! Katotaan milloin kerkeisin siihen vastaamaan. :)

    VastaaPoista

Jätä viesti!