keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Hiiren takki

Se on valmis. Sain eilen tikutettua työn loppuun, tänään päättelin langat, valikoin napit, ompelin ne paikalleen ja kostutin. Märän villan tuoksussa on sitä jotain.


Yöllä silmät killissä en tosiaankaan jaksanut alkaa lankojen päättelyyn. Niitä kun oli muutama. Langasta löytyi solmu vähän ennen ekan keran loppua, joten ne päät jäi roikkumaan. Muutamaa kerrosta myöhemmin kerä loppui ja vaihdoin uuteen, siitä pari irtopäätä. Sitten vaihdoin harmaaseen ja tikutin loppuun. Niin ja hihat vielä, että oli siinä nyt muutama langanpää. Onneksi ne oli nopeat päätellä.


Kävin nappivarastojen kimppuun ja tongin neljä ehdokasta. Olis siellä muitakin kivoja ollut, mutta ne oli joko liian isoja tai pieniä tai niitä ei ollut kuutta. Enkä viitsinyt lähteä hulluttelemaan eriparinapeilla, koska vaavin äiti on sellainen harmoninen ja ei olisi varmaan pitänyt sellaisesta sekasorrosta :).

Punaiset oli liian jouluiset, tummanharmaankimaltavat liian glitteriä ja ehkä liiankin tummat..

Eli taistelu näiden kahden välillä. Täytyi kaveriakin konsultoida koska eihän tätä nyt vaan osannut päättää. Turkoosit on ihanan raikkaat ja kuulaat, vihreät lämpimän keväiset, kuin koivun lehdet.

Päädyin toisiin, ja sitten kysäisin Neuloosi-ryhmästä mielipiteitä neuleen kostuttamisesta. Sainkin muutaman vinkin, ja lopulta tein omin päin. Haaleaan veteen, vähän noita palmikoita muka "venytin" leveyssuunnassa jotta langat oikoontus, varovasti puristin liiat vedet pois ja kääräisin käsipyyhkeen sisään. Vielä pari puristusta ja rulla auki. Palmikot piti saada ojennukseen ja kaikki sellaiset kohdat, jotka ennen kostutusta kääntyilivät minne sattuu tai jotka nyt saattas lähteä kääntyilemään. Ja siinä se on. Olen oikeasti aika ylpeä.


Pari valittua sanaa ois kyllä tuosta ohjeesta. Mä olen aika kokematon kaikessa muussa paitsi sukissa ja niiden ohjeissa, joten en tosta noin vaan hahmota aina kaikea saati tajua tehdä jotain jos sitä ei erikseen ohjeessa sanota. Samalla mua ärsyttää se, että vain sillai ylimalkaisesti mainitaan joku asia eikä selitetä! Esimerkiksi mulla noi hihat lienee erilailla tuossa kuin mitä ohjeessa ois tarkotus, ainakin nuo hihasta ja kyljestä samaa matkaa jatkavat palmikot on sillai lähekkäin, että niiden ei ehkä ollut tarkoitus mennä noin. Mutta!! Hihaa tehdessä ohjeessa sanottiin vaan että pitää päätellä kuusi silmukkaa hihan alla, eli jossain siinä missä lisäyksiä ollaan tehty jotta ranteesta ylöspäin levenisi. No, siinä kohtaa sattui menemään palmikko, että jos se oli tarkoitus siitä päätellä ni olis nyt hitto vie voinut ohjeeseen laittaa että päättele sen perkeleen palmikon kohdalta. Vartalo-osassa päättelyt taas ohjattiin tekemään nurjien silmukoiden kohtaan palmikoiden välissä, että tätä tapaa noudattaen etenin hihoissakin. Ja sit ihan lopussa, jäljellä on 110 silmukkaa ja yhtäkkiä ne pitäs saada tippumaan 63:een, "älä kavenna etureunassa". Siis mitä vittua, anteeks nyt vaan? Päättelin etureunalla tarkoitettavan noita molemmissa reunoissa olevia viiden silmukan levyisiä aikaoikein-kohtia eli ns. nappilistoja, koska ohjeen alussa sanottiin ettei niiden kohdalla saa kaventaa (daa...). Mutta siis, oisko ohjeessa voinut lukea ettei saa etureunoissa, monikossa hyvät ihmiset, kaventaa ja kenties voisi täsmentää että kuinka monta silmukkaa pitää kaventaa pois (mikä toki on hyvin simppeli vähennyslasku, mutta silti). Pitäs tasasesti osata, oisko ollut liian vaikeaa ohjeeseen kirjoittaa kuinka monen silmukan välein täytyy käventaa tai että jossain kohtaa neulot aina kaksi yhteen niin ja niin monen silmukan matkalta, sit vaikka vaan joka toisella, sit taas jokaisella jne, että esim olkapäille oltas kavennettu vähän harvemmin ja selkäpuolella sit rivakammin. Mä kaventelin ihan miten sattuu ja täyty vielä toisella rivillä kavennella loppuun, että haistakaa paskaa. Tätä mä meinaan kun en tosta noin vaan hiffaa ohjeita, sit teen tällasia väsyneenä vieläpä :D.

Noh, olen aikani hengitellyt, ja takista tuli hieno sähellyksestä huolimatta. Seuraavaksi sitten... Harmaata ois runsain mitoin vielä, tekiskö pöllöpipon vielä tähän settiin. Sitten kyllä halajaisin kovasti jotain paksumpaa lankaa, joku nopea työ väliin! Sitten vasta vois kiinnostaa kordelin pari, saatika ällöpyllyn pari. Ja talostakin pitäis vissiin poistua joskus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!