sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Sunnuntaisumuilua

Saatoin nautiskella yhden viinilasillisen liikaa eilen, ja tänään on ollut hieman vaisuhko meininki. Kömmähdyksestä huolimatta pääsin jo yhdentoista aikaan liikkeelle ja suunnistin Intiankadulle Kumpulaan. Siellä kun oli Kässämarttojen järjestämä käsityötarvikekirppis! Juu, sinne mentiin varovaisilla mielin ja mielessä toistaen "lankoja et sitten osta" -mantraa. Enkä ostanutkaan, jihuu!


Sää oli jokseenkin harmaa ja kolea, joten en jäänyt sen kummemmin kuvailemaan. Enkä kehdannut sisätiloissa kuvailla, olisivat saattaneet kokea sen hieman huonona asiana. Intiankadun kylätilassa oli mukavan kotoisa soppi, ja mahtui sinne useampi pöytäkin vieri viereen. Olisikohan siellä muutakin häppeninkiä joskus?


Mukaan tarttui ihania isoja nappeja, joista pohdiskelin heijastimia tai koruja tai ihan vain koristeeksi johonkin vaatteeseen tai pipoon tai laukkuun tai mihin vain. Toki ne tuntuvat olevan sellaista materiaalia, etteivät tule tykkäämään liiasta kosteudesta, mutta kyllä niistä vielä jotain kivaa syntyy :). Eräällä pöydällä oli tarjolla erilaisia kassinkahvoja, ja nappasin parin itselleni. Ja vaikka eestintaitoni ovatkin miinuksella, kaavakuvia ymmärrän kyllä ja tuo pieni kirjanen tarjosi sen verran kivoja kirjoneulekuvioita, että nappasin senkin itselleni. Ja siellä näytti olevan tekstiä myös Lontoon kielellä, joten ehkä saan siitä jotain irti. Saa nähdä saanko ikinä mestaroitua sitä kirjoa, mutta vielä en ole haudannut ajatuksia niistä :D.


Kotiin päästyäni ja jotain siinä puuhailtuani alkoi neulotuttamaan niin maar kovasti, että pakko se oli testata kuinka se selällään lokoillen luonnistuu. Koneella on auki Niina Laitisen So Sweet -ohje, siellähän se Jäätelö on mua niin kovasti houkutellut! Kuvion opetteluun ei aivoja tarvita, se on ripeä tehdä ja jälki on aika kivaa :). Ja jalassa on Roomasta viime vuoden lopussa ostetut löllöilyhousut jotka on vaan ihan parhautta. Kulkisin niillä julkisissa paikoissa jos se ei olisi niin kovin teinixiä ja typerää. Stephen Hawking tuijottelee tuimasti telkkarista, tuli joku dokumentin tapainen ja se oli kyllä päivän parasta antia mitä tv-ohjelmiin tulee... Koska nettihän ei suostu tänä vkloppuna toimimaan syystä äks, en voinut Viaplaystakaan katsella mitään hömppää yhyy! Tälläkin hetkellä jaan netin puhelimestani, jotta saan päiviteltyä ja feisbuukkailtua.


Nyt vartta on jo tuotakin enempi, se tulee hyvin nopsaan. Lankana siis se Nallen Taika Karamelli, puikot 3,5mm. Kai olisi voinut kolmosillakin kokeilla, mutta en jaksa purkaa. Vaan vähän oon pettynyt lankaan, kovin karhealta taas tuntuu. No, jospa se siskontyttö ei näitä paljaisiin jalkoihin laita, tai jos laittaa niin josko ne eivät haittaisi karheudellaan liikoja. En vaan voi ymmärtää, millä järjellä vyötteen sukkaohje sanoo koon 30 silmukkamääräksi 48??? Mitä huttua??? Siis siitähän tulisi aivan kanootti! Mulla on nyt 44s eli kuviokerran 11s per puikko, ja nilkkaan teen (kuten ohjeessakin on) resorin jonka aikana kavennan ainakin kaksi silmukkaa. Toki puikkokooksi neuvotaan kolmosia, mutta mun tiukalla käsialalla ei heitto voi olla kovin suuri. Vaan toisaalta yhtään en osaa arvioida minkä kokoisia sukkia tuollaiset 6,5 vuotiaat tyttöset käyttää, enkä ole kyllä kysellyt kengänkokoakaan mikä voisi kyllä olla ihan viksua. Mutta minusta tuo venyy ja paukkuu sen verran hyvin, että kunhan jalkaterän saa sopivan pituiseksi yms niin ne mahtuu ongelmitta. Semmoi rimppakinttu tyttönen muutenkin ^^.

Huomenna iltavuoro, enkä aikonut ottaa puikkoja kouluun (vai pitäisikö sittenkin...), notta saattaa olla ettei huomenna neulota kovinkaan paljoa. Mutta tiistaina mennään ystävän kanssa Siperian Marttojen kevätkokoukseen ja siellä aion kyllä tikutella! Ja voi ei, kokous järjestetään Eiran Lankojen tiloissa, turmio! Siitä lisää sitten :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!