tiistai 3. maaliskuuta 2015

Herkkuaamiainen


Kun nieluun sattuu heti aamusta ihan kunnolla, täytyy jollain lohduttaa.

Aamupalana tänään! Smoothieta ja omenariisipuuroa (koska molempia teki mieli).

Smoothie:
1 banaani
kourallinen mustaherukoita (pakaste)
2 "palaa" pinaattia (pakaste, niitä jääpalan näkösiä paloja)
1 rkl pellavarouhetta
kunnon loraus luonnonjogurttia
ja samainen loraus verigreippimehua

Muussaile kohmeiset marjat ja pinaatti banaanin kanssa joko sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää mielesi mukaan jogurttia ja jatka mehulla kunnes on sopivan juotavaa. Niin joo, pellavarouhekin kannattaa sekoitella mukaan jossain välissä :). Halutessasi makeuta vaikka hunajalla.

Pinaatilla hain jotain lisäkuituisuutta ja rauta-annosta tai jotain, mutta hyvin vähänhän sitä tuolla nyt oli. Eikä todellakaan ois isompikaan määrä maistunut missään, koska marjat on niin kirpakoita ja viimeistään greippimehu peittää alleen.

Omenariisipuuro:
1 dl puuroriisiä
7,5 dl vettä
n. 1,5 dl sokeria
3 kirpakkaa omenaa (esim. granny smith)

Laita vesi kiehumaan, (kuori ja) pilko omenat sillä aikaa kuutioksi. Keittele riisiä ensin 5 min ja lisää sitten omenat ja sokeri. Anna keittyä kypsäksi välillä sekoitellen, meniskö siinä puolisen tuntia tai vähän päälle. Lopputulos on löysähkö ja kummasti läpikuultava. Jäähdytä kylmäksi ja nauti.

Ehdottomasti kylmänä. Joskus maistettu lämpimänä ja se ei vaan oo sama juttu. Kylmänä, muista. Ja mä nyt kuorin, koska ulkomaiset omenat. Plus ne ois jääny sen verran isoiksi että ajattelin nielun kannalta olevan parempi kuoria. Mutta kotimaisista tehtynä en ole aina kuorinut, ja jotkut ihanaiset punaposkiset omenat on värjänneet koko puuron heleän vaaleanpunaiseksi! Käytä kiinteitä omenoita, siis sellaisia jotka eivät heti muussaannu kuuman kattilan nähdessään. Ja mielellään sillai kirpakoita, että niistä lähtee jotain makuakin. Tää on sokerimäärältään vähän huono aamupala, kotona tätä tarjottiinkin jälkkärinä. Ei ehkä se kaunein, mutta hyvää :). Joskus kokeilin maustaa kanelilla, mutta sehän ei toiminut alkuunkaan. Vois kuvitella, että kaikki omenaiset asiat tykkää kanelista, mutta tästä se pieni ripaus teki ihan tunkkaista! Jos jollain tahtoo maustella, ennemmin vaikka jollain sitrushedelmällä kuten limellä.

Tänään pitäis kyllä tarttua vähän koulukirjoihin ja verestää muistia. Huomatkaa sana "pitäis". Kaikki muu houkuttelisi enemmän, kuten vaikkapa ne liilat kerät jotka Vihreästä vyyhdistä nappasin... Oisko palmikkolapaset mitään?

Mäkin kun olen näin malttamaton ja laittelen tänne kuvia keskeneräisistä töistä ja tähän mennessä kyllä kaikesta mitä oon vaan tehnytkään... Tulee olemaan himppusen hankalaa pitää mitään salassa, jos on lahjaksi ajatellut kellekään. Silloin tällöin jaan postauksen facessa, ja jos omalla sivullani, siskot saattaa eksyä tänne. Mut auta armias kun jotain joululahjoja tai muuta yritän tehdä ja en malta olla esittelemättä niitä täällä... Nehän paljastuu ennen aikojaan. Eri asia joku äitille tuleva sukkapari tai työkaverille ja sen hyppypavulle tekeillä olevat, kun en ole työkaverin fb-kaveri ja äiti ei siellä ole ollenkaan, eikä kumpikaan kyllä varmaan eksy vahingossa tänne. Täytynee opetella malttia :). Ja olla sit vaikka höpisemättä tänne hetkeen kunnes jotain on valmiina yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!