tiistai 21. heinäkuuta 2015

Azure eli kuinka kompuroida puikoilla


Azuressa kiteytyy monta asiaa, joita kokeilin ensimmäistä kertaa. Enkä tietenkään selvinnyt ilman virheitä. Olen ennenkin neulonut sukkia kärjestä alkaen (mm. viime joulun pyhinä Mellanraggista, kuva ekassa postauksessani kuunaan), mutta magic cast on-aloitusta en ollut koskaan varmaan nähnytkään. Täytyi noiden kirjallisten ohjeiden lisäksi kyllä etsiä video youtubesta, mutta en linkkaa sitäkin vielä, opettele käyttämään googlea rakas lukijani <3 (pieni vitsikäs viittaus tuohon yhteen taannoiseen raivopäivitykseeni :D). Kuviokaavojen noudattamisessa ei ollut ongelmia, mutta meni kyllä hetki ennen ku opin tän kuvion ulkoa. Siihen vaikutti mitä luultavimmin aika paljon se kaikki muu sähellys mitä piti samaan aikaan tehdä ja pitää mielessä, ja kuten näkyy niin tuossa ekassa (kuvassa oikeanpuoleinen) sukassa näkyykin yksi kupru matkassa, kun kuviossa menin tekemään kavennuksen ennen silmukan lisäystä. En vaan jaksanut purkaa vaikka ei olisi siinä vaiheessa vielä ollutkaan niin pitkää matkaa.


Toinen uusi asia oli tuo kantapään toteutus. Aikaisempiin olen tehnyt ihan tavan kantapään aloittaen kantalapusta, se näyttää vähän nurinkuriselta mutta on ihan toimiva. Noh, tässäpä luotiin lisää silmukoita jotta saatiin aikaan muoto, joka vastaa varresta aloitetuissa kiilakavennuksia. Vasta sen jälkeen pikku pätkä kantalappumaista asiaa. Ja tässä kohtaa päästään uuteen asiaan numero kolme. Nimittäin englanninkieliset ohjeet. Kyllähän mä nyt lontoota puhun, mutta eihän tuollainen sanasto ole tuttua tosta vaan. Ja sitten vastaan tuli lyhenne mitä en ymmärtänyt alkuunkaan. Googlailun jälkeen selvisi mitä se on, ja videon jälkeen osasin sen myös tehdä. Sit vaan jäi ymmärtämättä pieni, joskin olennainen osa ohjetta, ja taisin edellisessä postauksessani noitua mitä järkeä lyhennetyillä kerroksilla oli. No, niillä oli, as it happens, kunhan luin kohdan uudelleen tokan sukan aikana :D. No mutta, kaikkinensa tuosta syntyi oikein hieno kantapää, ja aion käyttää tyyliä uudelleen seuraavissakin varpaista alkavissa sukissa, mikäli niiden ohjeessa ei ole jotain vielä jännempää ja ihmeellisempää :).


Mikähän oli se neljäs uusi asia... Niin joo, joustava päättely! Joskaan se ei ekassa sukassa muotoutunutkaan tarpeeksi joustavaksi mun pohkeisiin, mutta tokassa se ei kinnaa. Mikä tietty tekee sukista nyt vähän eripariset, koska toinen saletisti valuu toisen aiheuttaessa veritulpan.

Lankana oli ihanainen Trekking XXL, puikot bambuiset 2,5mm. Lankaa kului 80g jättäen pikku nöttöselle painoa 17g. Ja varressa riittää mittaa pohkeen puoliväliin, notta sanosin että on ihan kivan riittoisa lanka.

Viime yönä nuokuin puoli kolmeen saakka hereillä selatessani Ravelryn uumenia. Löytyi taas lukuisia ihania malleja joita tahtoo kokeilla, mutta sitä ennen pitäs kyllä ehkä tehdä vielä kaksi niitä pieniä punaisia paitoja nalleille, jotta Karhukopla saa vaatetta päälleen. Ei vaan hotsittas kyllä yhtään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!