torstai 2. heinäkuuta 2015

Isälle jotain, ensimmäistä kertaa

Niinpä, en muista koskaan neuloneeni isälleni mitään! Ja vähän on sellainen kutina, ettei hän pahemmin käytä esim. villasukkia, mutta ehkä flunssaisena kaikista kylmimpinä päivinä...? Ihan sama, mä nyt tein sille sukat eniveis!


Lapasetkin olis ehkä kivat, mutta niistä olen vielä enemmän sitä mieltä, että isä arvostaa hanskoissaan käytännöllisyyttä ja teknisiä ominaisuuksia, sellaisia joita ei itsetehdyissä lapasissa juuri ole. Hänellä on niitä Thinsulaten hanskoja ja muita, joissa on ihan eri luokkaa kaikki mahdollinen. Mutta sukkia vois nyt ehkä kuvitella, vieläpä tällaisesta ohuemmasta langasta :)

Regia 4-fädig, puikot 2,5mm, langanmenekki 77g, lankaa jäi yli 24g

Notta vielä jäi tuollainenkin nyssykkä lankaa, vaikka villasukilla on kokoa niilläkin. Tokikaan varsi ei ole mikään päätähuimaava, noin 16cm. Teräosassa on kuitenkin leveyttä ja pituutta enemmän kuin mitä tavallisesti neulon, ja arviolta (ja toivottavasti) sukat olisi noin kokoa 44. Ainakin ystäväni anestesia-hoitaja kantiksestani sovitti ekaa sukkaa 43-kokoiseen jalkaansa ja siitä jäi vähän ylimääräistä löysää ja pituutta. No, jos ne nyt ois mystisesti liian isot tai vaikkapa pienetkin, lankaa jäi yli eli fiksaus onnistuu mallikkaasti.

Vaikka lanka olikin turhan sinertävää omaan makuuni, olen lopputulokseen tosi tyytyväinen. Joku tuossakin sävyssä saa hymyilemään. Vai onko sittenkin kyse siitä, että ne on ekat isälle? Vai kenties että resori jotenkin ihmeen paljon miellyttää..

Mitäs seuraavaksi??


Tekisi mieli raidoittaa oikean ylänurkan Step ja Regia hempeäksi minttujäätelöksi (Regia siis sellainen tosi hailakka vähän minttuinen sävy). Tai sitten tuo kirjava Step, mutta sille täytyisi keksiä mielekäs malli! Tai entä jos raidoittaisi Trekking xxl:n Regian Fluormanian kanssa? Tai jos yksinään, niillekin täytyisi keksiä mielekäs malli. Ihan perussukka jotenkin tökkii jo ajatuksen tasolla. Ja sitten tuo viimeinen... Supersocke silk-color. Se olisi oiva lanka myös huiviksi, mutta entäs sukat, joissa kulkisi yksi muhkea palmikko? Koska minkälaisen huivin tuosta yhdestä kerästä nyt tekisi? Onhan siinä 100g/400m, mutta toisaalta jotenkin vierastan ajatusta, että tuo lanka ja sen kuviointi hukutettaisi ainaoikeaan neulepintaan, ja minähän en ala isoja pintoja tekemään oikeaksi ja nurjaksi puoleksi, nurja on niin hidas neuloa.

Voisihan sitä toki aloittaa ihan vaikka vaan sillä, että kerisi keriä yhdestä kahdeksi. Mutta toisaalta ne pysyy järjestyksessä paremmin tuollaisina kerinä, eli pitäisi mieluiten ensin päättää lanka josta tekee ja vasta sitten keriä se kahdeksi. Ja miksi pitäisi keriä kahdeksi? No koska jos vaikkapa tahtoisin loopata, tai edes aloittaa kärjestä ja tehdä niin pitkälti kuin lankaa vain riittää? Silloin olis kerä per sukka, eikä tarttis koko ajan punnita, kun sukalla alkaa olla mittaa. Tekisi mieli kyllä verestää looppaustaitoja, mutta pyöröllä olevia sukkia ja niiden keriä ei kyllä kovin mielellään raahaa mihinkään mukanaan (mihinkään = kantikseen, jossa ne putoilee baaritiskiltä jatkuvasti). Jaaa jos ihan tarkkoja ollaan, olis edelleen tekemättä se toinen ällöpylly-sukkakin... Mutta kun ei kyllä oikeastaan huvittaisi raidoittaa. Ja ensin pitäisi siitäkin vähän selvitellä, että montakos silmukkaa siinä olikaan alkuun, onneksi on sentään silmukkamerkit kavennusten kohdalla! Noh, toisaalta... Jos en muutakaan nyt keksi, niin miksei sitä laittaisi puikoille. Saattas jopa tulla valmista tän vuoden puolella :).

Ja mitä tuossa pari tekstiä sitten pohdin siitä omanlaisesta KyJystä, unohdetaan se. Ei hotsita nyt. Tuntuu liian stressaavalta ajatella niin montaa keskeneräistä.

2 kommenttia:

Jätä viesti!