keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kääretorttua kesän kunniaksi!

Kamerakin alkoi toimimaan kuin ihmeen kaupalla, kun puhelimeen ilmestyi uusi järjestelmäpäivitys. Siis voi jeesus sentään! Se näytti ihan siltä että joku kenno tai mitä ne osat ikinä onkaan ois rikki, mut kappas kun lataa päivityksen ni johan pelittää! Ihan pikkasen meinas pinna kiristyä kun illalla tän tempun huomasin. Hieno homma tietenkin että taas toimii, mutta musta alkaa tuntua että tämmöisiä bugeja aiheutetaan tahallaan jotta tällaiset laiskat hätähousut kuin allekirjoittanut juoksis heti uutta luuria ostamaan. Jos kovin monesti samaa pelleilyä kohtaan, vaihdan luurimerkkiä.

No mutta. Hengittelen ja iloitsen, kun vihdoin saan taas kuvattua vaikka ja mitä! Kuten esimerkiksi äsken valmistunutta kääretorttua, kas näin.


4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja (voit korvata osan tai kaiken peruna-/maissijauhoilla ynnä muilla joilla saat gluteenitonta)
1 tl leivinjauhetta
(ja tässä tapauksessa myös muutama tl kaakaojauhetta, hetken mielijohteesta)

Vaahdota munat ja sokeri tömäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimella, anna palaa vaikka pari kolme minuuttia! Siivilöi kuivat aineet mukaan ja sekoita vaahtoon varovasti nostellen, pyritään säilyttämään kuohkeus! Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa 5-10 min riippuen ehkä hieman uunin tehoista. Omani taisi jäädä yllättäen himpun verran raa'aksi tai ainakin jotenkin nahkean tuntuiseksi vähän reilun 6 min jälkeen. Oon vähän huono arvioimaan tällaisia nopeasti paistettavia, tuntuvat aina saavan vähän turhan ätäkästi väriä vaikkei nyt sentäs kärähtänytkään. Niin ja kippaa sitten toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria, ja poista paistopaperi varovaisesti. Anna jäähtyä ennen täyttöä, ainakin jos käytät kermavaahtoa tai jotain muuta semmottista joka kuumasta äkäilee.

Väliin
Haluamaasi hilloa/marmeladia/marja- tai hedelmäsosetta
Kenties rahkaa? (Vispikermaa ja maitorahkaa, maun mukaan sokeria, mikset vaikka maustaisi sillä marja- tai hedelmäsoseella, eihän sen tarvitse erillään kökkiä jos ei halua luoda värikerroksia)

Itse käytin Roomasta viime syksynä ostamaani veriappelsiinimarmeladia, se oli suorastaan juoksevaa mutta ah niin ihanan kirpakkaa. Pehmennykseksi ja ihan vaan muhkeutta tuomaan tein just tuon rahkan, maustoin ihan vaan sokerilla. Nyt rulla odottelee jääkaapissa, josko vaikka vähän tömäköityisi se täytekin ja kosteus hieman tasaantuisi. Olisin voinut kaipailla vähän muhkeampaa taikinaa, mutta tällä kertaa syntyi tällainen. Jo useamman päivän mielessä pyöri kääretorttu, nyt se oli toteutettava. Kamala kermaperse, vasta eilen leivoin raparperi-toskapiirakkaa! (Pohja jälleen se sama piirakkataikina jota käytän melkein mihin vaan, päälle raparperipaloja pakkasesta ja eikun uuniin 20 min. Sillä aikaa sulatin noin 40 g margariinia ja sekoitin siihen 50 g mantelilastuja, ehkä parikin rkl vehnäjauhoja ja kenties 3/4 dl sokeria ja lopuksi vielä pari rkl kaurahiutaleita kun rasvaa tuntui olevan vähän liikaa. Toskamössö piirakan päälle ja takaisin uuniin vielä melkein 20 minuutiksi, kunnes se tuntui kiinteältä, oli saanut kauniisti väriä ja kuorrute oli rapsakkaa. Avot, aivan taivaallista.)

Ja laitetaanpa nyt sit kummiskii kuvaa keskeneräisestä sukkaparista, kun eilen oli niin pakko kameralla leikkiä. Toka sukka siis puikoilla, lankana Regia 65 jahre mikälie tän nimi nyt on häh, puikot 2,5mm. Langanmenekin mittaan vasta kun on valmista. Riittoisaa on pentele tämäkin lanka! Tulossa kokoa 44...


Jos kohta keittäs iltapäiväkaffet kenties ja maistaisi kääretorttua, sitten voisi istahtaa alas ja neuloa sukkaa, kenties loppuun saakka vielä tänään :). Areenasta voisi vilkaista jakson tai pari väliin jäänyttä Neiti Fisheriä, se on jokseenkin suloinen sarja ihanan aikakauden tyylillä ja hyvällä musiikilla höystettynä! Plus neidin sukunimi on lähes sama kuin omani, muhahaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!