maanantai 27. heinäkuuta 2015

Raitaiset perussukat


Näissä ei taas kauaa nokka tuhissu. Mutta koska perussukkaa on kohtuullisen tylsää tehdä loputtomiin, täytyy näitä tehdä vain tipottain. Syksymmälle hiljakseen kerään, josko ois taas joku Asunnottomien yön yhteydessä tapahtuva tempaus. Tai sitten vaan kiikutan Hurstille, tuossahan se on Kallion piste pikkumatkan päässä. Menevät oikeaan osoitteeseen todennäköisesti, teki miten tahansa :).


Koko siellä 42-43 tuntumassa, tosin kun vähän venyttää ni menee varmaan 44 jalkaankin. Lankana perus seiskaveikka, punainen ja oranssi. Kahden kerroksen raidoilla. 4mm puikoilla. Langanmenekki 111g.


Paksua lankaa on kyllä välillä kovin kiva työstää kun valmista tulee niin vikkelään. Ekan sukan tikutin lauantaina, tokan aloitin eilen illalla ja tässä äsken neuloin loppuun. Kiepauttelin lankoja toistensa ympäri, langanpäät päättelin neuloessa, joten varsinaista päättelyä oli tasan alku- ja loppuhännät.

Loppuun epävirallinen pohdinta siitä, notta paljonkos on tänä vuonna tullut lankaa käytettyä. Vai pohdinko sitä jo kerran täällä? Ainakin joskus viikko kaks takaperin selasin päivitykset ja poimin ylös kaikki mainitut langanmenekit. Jotain jäi puuttumaan, mutta tähän mennessä on pyöreesti kaksi kiloa tullut kulutettua. Mukaan laskin pikkunuttuset lankaa jotka annoin kaverille sukkakeräysmateriaaliksi, mutta niistä kertyi painollisesti just sen yhen sukkaparin verran, että tuohon samaan syssyyn se män iha hyvin. Olen todellakin yllättynyt, kuinka neuloosi on pitänyt otteessaan näinkin lujasti. Yleensä se kuivahtaa kasaan kevään pidetessä ja herää uudestaan vasta syyskuun tietämillä. Tämä kesä on varmaan ensimmäinen, jonka aikana olen neulonut näin paljon. Eikä tää ole edes vielä paljoo ko vertaa nuihin pahimpiin neulootikoihin joita esmes facebookin ryhmissä vilisee :D. Ja niistä puheen ollen, tein ratkaisuni ja piilotin Voihan villasukka -ryhmän newsfeedistäni. Veikkaan että paljon olen säästynyt hermostumisilta, joskin täytyy kyllä varmaan melkein päivittäin käydä vilkaisemassa millaisia sukkia porukka siellä esittelee!

Seuraava proggis on jo mielessä muhimassa, lankakin oottelee tuolla... Mutta siitä lisää myöhemmin :). Saas nähä millonka on mitään valmista, huomenna nokka kohti Itä-Suomea ja vuokramökkiä!

1 kommentti:

  1. Pirtsakat sukat! Kyllä nuo varmasti ilahduttavat, mihin nyt sitten päätyvätkään :)

    VastaaPoista

Jätä viesti!