sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Jämälankatanssia

Nyt otan riskin. Ystäväni kyllä sanoo ettei lue blogeja koska on niiden kanssa jotenkin kamalan laiska, joten toivon että tämä myös pitää todellakin paikkansa eikä hän yhtäkkiä eksy vahingossa tänne.

Koska.


Tommoset tippus puikoilta eilen hänen tulevalle esikoiselleen. Ja haluaisin tämän pysyvän salassa saajaltaan vielä hetken, mutta en malta olla postaamatta näistä tänne, koska blogi on muutenkin ollut niin kamalan hiljaa. Mutta ku ei nyt oo ollu oikeen mitään! Koska tämä oli työstössä sen oksennus-takin jälkeen melkein heti, taisin välissä neuloa yhdet vauvansukat työkaverille joka jää mammalomille tossa kesällä.


Instassakin on ollut hiljaista, koska siellä se kaverini pyörii päivittäin eikä sinne voi laittaa näistä mitään. Paitsi päättelystä jääneet langanpätkät. Eikä niitä vauvansukkiakaan voinut laittaa sinne, koska työkaverini on myös insta-kaveri. Oivoi, joka paikassa täytyy olla ihan hyshys.

Ohje raitahaalareihin löytyy Ravelrysta, kyseessä on Pepita-ohje Martina Behmiltä. Koska olen surkea ohjeiden lukija (en koskaan malta lukea niitä läpi ennen aloittamista), ei nämäkään syntyneet aivan ohjeiden mukaisesti. Mutta ehkä niistä tuli melkein pidettävät, kunhan saan vielä kostutettua ja muotoiltua paremmin uomeihinsa niin kyllä ne siitä :). Käytin näihin kaikenkirjavia jämälankoja, kaikki fingering-vahvuisia. Neuloin piiitkillä pyöröillä magic looppina, joskin sukka-osat kyllä sukkapuikoilla, pyöröt oli niiiiiin pitkät ettei siitä ois tullu mitään.

Puikot: 2,5mm pyöröt (120cm, koska lyhyempiä ei ole) ja sukkapuikot
Menekki: yhteensä 111g jämiä

Ja nyt pitäs sitten keksiä jotain uutta neulottavaa. Jos väliin vaikka yhdet sukat.


Oon jo hetken öögaillut Austermannin Hand painted -keriä (jaoin vyyhdin kahteen kerään jos vaikka oisin halunnut loopata), joten eilen tartuin siihen. Vaan kun ei sit nyt kuiteskaan oikein maittais! Siis neulominen maittais kovasti ja siksi meinaa hätä tullakin kun oikein mikään malli tai lanka ei sit kuitenkaan tunnu sellaselta että just nyt tahtos tehä. *huokaus*

Mietin jo, pitäiskö tuo resirintekele purkaa ja aloittaa sittenkin varpaista. Ja mahdollisesti loopata. Eilen kun noita illalla alottelin jotain leffaa/sarjaa katsoessa en kertakaikkiaan ilman ohjeita saanut taiteiltua aloituksia loopille :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!