sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kuvaräiskäys

Ajattelin nyt otsikon mukaisesti räiskäistä tänne läjän kuvia, puhtaasti koska tää puolittainen makuuasento kyljellään on aika kehno asento kirjoittaa. Ni jätän sen kirjottamisen vähemmälle. Ehkä. Kuviaa!

Lang Yarns Novena, villaa ja alpakkaa tekokuidun kera.
Puikot 4mm
Kulutus 20g, nöttösen paino ruhtinaaliset 2g.

Tämä palmikko on nyt jotenkin päässyt suosikiksi. 
Ja nirkkoreunakin on päässyt suosikkien joukkoon, mitä kämmekkäiden ja palmikoiden suuhun tulee.

Kantapaikassani maistelin uutta siideriä. Marjoilla maustettu päärynäsiideri. Pieni pettymys, vaikka väri on kaunis ja idea hurmaava. Lopputulos vain oli liian esanssinen :(. Asiaa paikkasi kyllä vähän se, että ihanainen baarimaija lahjoi mua marjoilla, pitihän sitä sitten heti leipoa puolukkapiirakkaa :).


Kaivelin valmiiden töiden laatikkoa, ja päätin ottaa tänä vuonna tehdyt yhteen kasaan. Sittenhän hoksasinkin, kuinka paljon on tullut tehtyä ja annettua jo pois, sillä tuossa on tsägällä puolet tän vuoden tuotoksista. Alanurkan olgamaiset on olleet jo käytössä (ja pesussa, sirkussukkien Strømpegarn ei näytä oikeastaan mitään käytön merkkejä itsessään! Huippua!), mutta muut odottavat pakettiin pääsyä tai muuta. Oranssit lapaset sekä nuo kamalat raidalliset sukat (siis ei ällöpyllyt, vaan nuo oranssi-raitaiset) on tarkoitus lahjoittaa johonkin keräykseen. Harmaat kämmekkäät ois vähän niinkus äitille. Harmaansinertävät sukat isälle. Keltaisista Terheneistä en vielä tiedä kenelle ne on, mutta lahjaksi enihuu. Kuin myös punaiset mikä-sen-mallin-nimi-olikaan, ne näyttää ehkä vähän keskimmäiseltä siskolta, mutta vois hyvin olla vaikka tädille. Ne energiset semi-neonvihreät palmikkosukat myin harjoittelun ohjaajalleni :D.


Kämmekkään pari sujahti eilen parissa tunnissa puikoilta ja jätti himon neuloa vähän lisää. Siinä neuloessani sain siskolta koko perheen ryhmäkeskustelussa whatsappissa kuvan siskontytöstä polkemassa pyörällä. Siitä sitten tulikin mieleen että kah, sillähän on ens kuussa synttärit! Minkä kokoinen koipi on ja oisko tarvetta sukille tai lapasille? Sukat vois tulla tarpeeseen, oli vastaus, ja kengänkoko ehkä joku 30. "I have just the yarn for her!"


Ekan kerran Regian 6-fädig testissä. Astetta miellyttävämpi neulottava kuin veikka, koska se on niin karheaa (riippuen toki vähän väristä). Puikot 3,5 koska lanka tuntui ohuemmalta kuin veikka johon tarvitsen neloset. Malli on 11s olga-lainaus. En ole ihan varma onko se paras tuolle langalle (varsinkin ku tuon kokoseen koipeen tuostakin isosta kerästä sais ihan mahtavat polvarit, mutta tota mallia ei oikeen kavennella, plus en kyllä yhtään osaa arvioida minkä pituset kintut sillä tytyllä oikeen onkaan ja paljonko tarttis silmukoita ja ja ja...).


 Ja päätin nyt sit kuitenkii paljastaa sen värikimaran, mitä muka vähän piilottelin. 
Malli on The Bird by Karin Aida, ja voitteko kuvitella, että se on saatavilla ihan ilmaiseksi! Aatelkaa nyt kun joku suunnittelee kirjoneulekuvion ja sit antaa vaan kaikkien käyttää sitä! Olen yli-iloinen tästä. Plus tällä leidillä on monta muutakin kivaa mallia, käykäähän tsekkaamassa!


Kuten voi näppärästi nähdä, jos ohjetta kävi vilkaisemassa, olen muokannut sitä omiin tarpeisiini. Ajattelin sukkaa sovitellessani ja sen tiukkuutta ja joustamattomuutta kauhistellessani, että nyt ei ole se hetki kun lähden tekemään sitä kantapäätä joka mallissa oli. Joten tein ristiinvahvennetun ranskalaisen, ja tavastani poiketen kiilakavennukset joka toisella kerroksella - juurikin joustamattomuuden takia. Virheitähän sukissa vilisee lukuisia, mutta koska olen niin noviisi kirjoneuleen kanssa muutenkin, en todellakaan jaksanut lähteä pitkiä matkoja purkamaan. Pisin taisi olla pari puikkoa taaksepäin ja jo siinä meinas mennä langat niin tuhannen solmuun ettei tosikaan. Mutta olen ylpeä itsestäni. Onhan jälki suttuista, mutta monin kerroin parempaa kuin niissä surullisissa pöllölapasissa jotka yritin tehdä alkuvuodesta. Kaikin puolin kamalat :D. Ja nyt ehkä vois houkuttaa taas näitäkin tikutella, kun näin kuinka pitkällä tää eka sukka on. Käy kohta niin, että käsiala muuttuu aaaivan tyystin, ja ne on lopulta ihan eriparia.

No, tulihan tässä sit kuitenkin kirjoiteltua. Hups.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!