sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Syksy tulee, ota koppi!

Valmista! Yay! Vaan eipä oo kovin täydellistä jälkeä. Yksi kerrallaan kun neuloin, toka sukka on selvästi tiukempi kuin eka. Että ärsyttääkin kun käsiala vaihtelee niin kamalasti taas! Välillä se oli jo liki täydellisen tasainen, mutta nyt taas on jotenkin lipsunut siihen, että välillä kiristää ihan liikaa. Murr.

Sock 4, puikot 2,5mm, menekki 90g.
Malli on Effervesce, ilmaisohje ravelryssa. Teille, jotka pidätte pikkupalmikoista! Ohje ei vaan taida olla ihan täydellinen (hyvä kyllä, ei sinällään mitään pahaa), varresta tulee aika perkeleen pitkä jos tekee kaikki ohjeen toistot. Ei varmana menisi kaikille pohkeeseen... Ja jalkapöydän kuvio on sen verran pitkä, että mun ainakin piti jo heti sen loputtua kaventaa jumalatonta vauhtia, että sukista tulisi edes suunnilleen käyttökelpoiset. Saatoin toki hätiköidä, sillä ei noista kyllä nyt ihan ärtsyn isoja tullu. Tein myös omin päin pari muutakin juttua, esim. kantapäät ristiinvahvennettuina enkä niin kuin ohjeessa sanottiin. Anarkiaa! Kuvassa langan raikas ja rikas petrooli ei pääse etuuksiinsa, jää kovin vaisuksi. Mutta menkööt nyt.


Mua naurattaa kuinka tyytyväinen olen itseeni, kun uskallan nykyään purkaa vaikka ja millä muotoa. Niin näissäkin, kun jalkaterään lipsahti yksi oikea keskelle nurjia. Hädin tuskin sitä edes erotti, mutta eihän sitä kyllä sinne jätetä! Riittää, että molemmissa sukissa on noissa soikeroissa joihinkin livahtanut yksi ylimääräinen kerros...

Ennen näitä valmistui elämäni ensimmäiset junasukat. Niissäkin tein vähän omin päin, enkä neulonut resoriosissa 12 kerrosta vaan ehkä kymmenen. Noistahan ois tullu ihan jumalattoman isot!

Puikot 2,5mm, menekki n. 22g, lanka sama Forever kuin noissa toisissa vauvansukissa aikaisemmin kesällä.
Mutta jotenkin hurjan söpöt ne kyllä on, vaikka itse sanonkin :).

Hakaniemessä sijaitseva Lankakauppa Vihreä Vyyhti lopettaa. Loppuunmyynti jatkunee vielä pitkin lokakuuta, ja eilen lauantaina siellä oli vielä paljon lankoja.


Ja pitihän sitä nyt sit sortua, vaikka muka kovasti lupailin itselleni etten osta mitään ennen marraskuun Kädentaitomessuja Tampereella... Hups! Kirkuvankeltaisesta Linie 3:sta tulee kyllä itelle jotku ihanat sukat. Kauniissa punaisen sävyissä liukuva Supersocke ois aika upea myös huivina, mutta katsotaan mitä siitä tulee. Syksyisen keltaiset Timonat ois tarkoitus neuloa siskon tulevalle pikkuiselle joko takiksi tai housuiksi. Ohjettahan en toki ole vielä etsinyt...

Ja ennen kuin punajuuret kävelivät itse ulos jääkaapista, päätin tehdä niistä ruokaa. Palasiksi ja uuniin, vähän öljyä ja hunajaa, timjamia ja suolaa, n. 175 asteessa pienen ikuisuuden (kelloa en katsonut, mutta jumalauta kun sillä kestää kypsyä!!). Kaveriksi ohraa, josta yritin tehtailla vähän risottoa muistuttavaa lorauttamalla sinne yrtti-ruokakermaa. Pinaatinloputkin laitoin pakkasesta sekaan, jotain yrttejä ynnä muita mausteita kaveriksi. Ohra ei nyt ihan rokannut siten kuin olin toivonut, mutta ai että kun punajuuret oli hyviä! Ja pinnalle reilusti fetamurua, omnom...

Yhden punajuuren raastoin ihan hienoksi, ja leivoin suklaakakkuun. Luotto-ohjeella jälleen, ja voi juku kun tuli täydellistä. Punajuurtahan sieltä ei tietenkään erota eikä se ole pointtikaan, mutta se toi vähän lisää mehevyyttä ja kosteutta.


God I'm good!

Ja seuraavaksi mietitäänkin, että mitä sit neulois... Himottais joku vähän paksumpi lanka kun tulee niin vikkelästi valmista. Pitäskö ettiä sitte joku takkiohje noille kullankeltaisille kerille! Tai oottais tuolla laatikossa viime messuilta ostettu Madelinetoshin ihana pehmomerino, mutta siitä teen kyllä itelleni enkä kenellekään muulle!

Loppuun vielä syksy-fiilistelyä ^^


2 kommenttia:

Jätä viesti!