keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Syksyn satoa

Jos nyt yrittäs ees vähän aktiivisemmin kertailla tänne blogiin tuotoksiaan ja aatoksiaan, se tuossa kesällä lopahti vallan tyystin. Mutta kun puikot on kilisseet kuitenkin, ja instagramin puolella kaikenlaista on näkynytkin :).

Nyt en ihan heti muista, mitkä valmistuivat ensin ja niin pois päin, mutta onko sillä niin väliäkään.

Lanka: Online Garn, Timona. Puikot 4,5 mm pyöröt ja 5(,5?) mm sukkapuikot. Kulutus 102g.
Nämä olivat mulle sellainen uuden valloitus tavallaan, en ole pöksyjä vielä kuunaan neulonut. Lankakauppa Vihreän Vyyhdin loppuunmyynneissä piipahtaminen aiheutti sen, että Onlinen lankaa tupsahti kotiin saakka. Tämä mausteisenkeltainen Timona on 60% merinovillaa ja 40% arkyylia (yäk). Neulomustuntemuksiltaan melkolailla ihana! Paksuhko lanka lensi puikoilla varsin vauhdikkaasti, eikä näiden neulomisessa tainnut kamalan kauaa mennäkään. Tähän lainattu ohje löytyi Dropsilta, mutta koska tiheys oli vähän eri, muokkasin sitten mututuntumalla. Ja lisäsin palmikot lahkeiden ulkosyrjiin, että ois jotain mielenkiintoa. Saas nähä mahtuuko noihin vaippa ees sisään, mutta tulipahan tehtyä! 

Ja ai niin, teinhän mä tästä langasta piponkin, mutta siitä tuli tietenkin liian pieni joten pistin eteenpäin. Punninnut en tietenkään, mutta muistaakseni siihen kului ehkä hintsusti päälle kerä, eli arviolta max 55g. Mikä niissä pipojen neulomisessa on niin jäätävän vaikeaa?! Joko ne on ihan liian kinttaria tai sitten sellaisia että tipahtaa päästä kun vähänkään kumartuu tai kääntää päätä liian vauhdikkaasti. Kyllä mä vielä joskus...

Lanka: Regia 6-fädig, kaksi eri väriä mutta eihän ne vyötteet enää tallessa ole (enkä jaksa googlettaa). Puikot mahdollisesti 3,5mm. Kulutusta en tainnut muistaa punnita, mutta oisko joku n. 40-50g?
Nämä tosin olikin noiden pöksyjen aikana rivakka välityö, sillä siskontytön 8v synttärit meinasi yllättää. Lankana Regian 6-säikeisen jämät, joista neuloin aikaisemmin kaverille ne yhdet sukat. Ja koska lanka ei tietenkään riittänyt ihan loppuun saakka, tein kärjet toisella Regian jämällä, josta neuloin kenties vuosi sitten siskontytölle lapaset ja sukat olga-mallia lainaten. Toivottavasti sopivat kinttuihin, ne kun kasvaa hurjaa vauhtia.

Lanka: Austermann Step. Puikot 3mm. Menekki 69g.
Sitten nappasin puikoille jo varmaan pari vuotta hillotun Stepin, josta kyllä alkuun hinguin itselleni jotain. Melkein tulisen pinkki, kun osa säikeistä oli oranssihtavaa ja kirkkaamman punaista. Palmikkokuvion lainasin (ainakin sinne päin, ulkomuistista) Tiina Kuun Fredrika-sukista, jota olin käyttänyt jo aikaisemminkin mm. sukissa ja kämmekkäissä. Voi juku kun se onkin kaunis kämmekkäissä! Ja kuten tarkkasilmäisemmät (tai ylipäätään näkökykyiset) voivat huomata, on nilkan kohdalla tapahtunut neulojalla sellainen aivopieru että vieläkin ikkunat helisee :D. Tottakai oli tarkoitus jatkaa samaa kuviota kautta sukan, mutta ekan sukan kantapään jälkeen en sitten yhtään katsonut/ajatellut missä vaiheessa kuviota oikein olinkaan, ja päädyin lopulta tekemään kaksi mantelia peräkkäin enkä lähtenyt kiertymään keskimanteliin. Noo, haittaakse? Sama virhe toiseen sukkaan ni ihan hyvä pari tuli. En jaksanut alkaa purkamaankaan, koska toki tajusin virheen vasta monen sentin jälkeen.

Langat: Austermann Step pinkki ja lila, Trekking XXL harmaakirjava. Puikot 3mm. Menekki 68g.
Sitten teki mieli leveetä raitaa. Ja käyttää langanjämiä. Pinkkiä jäi vielä pieni nöttönen, lilaa on reilusti varmaan puoli kerää, harmaata joku 17g vai paljonkohan punnasin. Lila vähän vääristyy kuvassa, se on oikeasti vähän tummempi ja syvempi, sellainen täydellinen tumma lila.

Olikohan näiden lisäksi vielä jotain, minkä jo unohdin? Ei tässä olkkarissa nyt ainakaan muita pyöri, että ehkä kaikki oli nyt tässä. Siis ne esittelemättömät. Nyt vois puikottaa vielä vähän lisää harmaata sekä sellaista herkkua vihreää, josta neuloin joskus melkein kaksi vuotta sitten Kalajoet. Jaaa sit tuli myös yhdeltä vanhalta opiskelukaverilta tilausta, mutta en aio ottaa ressiä niistä koska sanoin, että nyt on lahjaneulonnat kiivaasti käynnissä eikä paljo muuta kyllä ehdi. Eikä ehdikään, vaikka melko rivakasti mm. nämä viimeisimmätkin neuloutui. Joka päivä niitä ei ole tullut tehtyä, mutta esim. viikonloppuisin kyllä useampi tunti. Eilen sitten taas vaan toisen kärki loppuun ja molempien päättely.

Loppuun vielä kevennykseksi kaakkua ja skumppaa! Työpaikkani täytti tänään 9v, plus toimari oli saanut viikonlopun tietämillä esikoisensa, plus olihan yhdet kihlatkin juuri eilen illalla julkistettu. Suurta juhlan tuntua siis :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!