maanantai 28. maaliskuuta 2016

Mustan langan tuska on ohi.

No niin. Vierähti tovi jos toinenkin, kun en tänne mitään tarinoinut. Eipä ollut tarinoitavaakaan. Paitsi nyt, sillä (kuten instasta joku lienee huomannut) puikot vapautuivat kun sain vihdoinkin mustat sukat valmiiksi.


Mites tää perinteinen mustan langan kuvaaminen... Eihän tästä mitään erotu, mutta hahmottaa kenties, että varsi on ehkä snadisti perussukkaa pidempi.

Puikot: 2,5mm pyöröt
Lanka: Sock 4
Menekki: 67g


Malliin lainasin Azure-ohjeen kuviota, tosin senkin taisin tehdä vähän väärin :D. Tai siis, välikerroksia tein ilmeisesti yhden vähemmän, sen siitä saa kun sekoaa laskuissa. Tein niin kuitenkin onnistuneesti läpi sukan. Kuten kuvasta näkyy, en tehnyt jalan sivuun ohjeen mukaista kuviota. Pohkeen puolelle tein saman kuvion ryyditettynä sivuissa olevilla resoreilla. Mikä saattoi olla kovin turhaa, mutta meni jo. Onnistuin jälleen saamaan sukasta aika naftin kokonsa puolesta. Saas nähä mahtuuko ne kaverin kinttuun!

Päivittelin proggiksen ravelryyn, ja huomasinpas aloittaneeni sukat 27.2. joten niiden valmistuttua eilen 27.3. ... Haha, kuukauden takonu samaa työtä, ihme etten heittäny kutimia seinään! Uusi työ pitäisi toki alkaa, mutta malli antaa etsiä itseään. Haluan tehdä kämmekkäät, eli ravelryn kimppuun vaan.

Ja sitten ruoka-aiheisiin! Kuskus löysi tiensä takaisin mun ruokakaappiin (ei sillä, että sitä olis häädetty sieltä pois, sitä vaan ei pitkiin aikoihin ole siellä näkynyt). Eka satsi jäi vähän mauttomaksi, ja kuskus oli aivan liian märkää. Tein pussin ohjeen mukaan, ja vettähän oli ihan naurettavasti liikaa. Toka setti (kuvassa) onnistui jo paremmin, maut oli kohallaan ja kuskus sopivamman oloista. Vielä puoli desiä vettä pois niin aletaan olla parhaassa.


 Lauantaina tuntui, että pitäisi leipoa. Kaapissa ei kummoisempia aineksia ollut, mutta pussillinen päiväyksensä ohittaneita mantelilastuja löytyi. Toscapiirakkaa sen olla pitää. Ja aika herkkuahan siitä tuli. Pieneen osaan pellillistä laitoin puolukoita taikinan päälle ja peittelin ne toscaseoksella. MUMS.


Ja eilen piti päästä herkuttelemaan brunssilla, mikä on aina hieman haasteellista itsekseen. Olishan sitä voinut lähteä jonnekin syömään, mutta edelleen itsekseni ollessani ei oikein houkutellut. Edellispäivän kuskus oli aikas herkkua kylmänäkin, ja hei eihän pekonilla ja munakokkelilla voi mennä vikaan :). Hirveetä perseilyä kyllä, hyihyi.


 Asiasta kukkaruukkuun.
Ideoitiin kaverin kanssa pientä raitasukkaproggista huhtikuulle. Katsotaan mitä tapahtuu. Instassa voi muutkin katsoa!

9 kommenttia:

  1. Mustasta langasta kutominen on haasteellista ainakin talvi-iltaisin, mulle ainakin.
    Ihania herkkuja, nälkä tulee :), pekonia ja munia, hyvää vaikka tosiaan onkin kotoisin sieltä takapäästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei siitä tahtonut nähdä mitään näin kevätauringossakaan! Sitte ku pitäs aina tietyssä kohtaa kaventaa ja lisätä silmukkaa kuvion mukaan ni ei taho nähdä mitä edellisellä kerroksella on neulonut, jos on hetkeksi laskenut tekeleen käsistään ja/tai ei muista mitä on juuri äsken neulonut. No, ehkä nyt ei tarvitse hetkeen mustaa neuloa :). Itseasiassa seuraavaksi hyppää valkoinen lanka puikoille!

      Poista
    2. Jäi sanomatta, että upeat sukat olit kuitenkin tehnyt mustasta!
      Niin se on koko elämä, että mustaa tai valkoista :) mutta välillä riemunkirjavia onneksi! Mulla on pakollinen lepoaika kutomisesta. Lepuutan kipeää kroppaa.
      Ja ettei jää sanomatta, on ihanaa ja tosi hauskaa, kun etunimikaima on noin taitava käsistään :).
      Tein pekonia ja munia viime kirjoituksen jälkeen :) eli innoitat toisia herkullisiin tekoihin! Kiitos siitä!

      Poista
    3. Kiitoksia, tuo on ihan kiva malli neuloa, suosittelen kokeilemaan! Ehkä kuitenkin jollain muulla värillä :D.

      Juu eihän siitä mitään tulisi, jos ei saisi väreillä leikkiä! Silmää kun hivelee niin kaikenlaiset värit. Välillä sydän pamppaillen katselee jotain hempeitä pastellisia sävyjä, ja sitten seuraavassa onkin jo ihan pähkinöinä kanarialinnun keltaisesta tai voimakkaasta vihreästä, tulisista pinkeistä puhumattakaan.

      Aijai, lepuutahan sitten tarpeeksi kans, ettei kohta ole taas äitymässä. Munkin pitäisi muistaa lepuuttaa välillä, ettei hartiat jymähdä liian pahasti. Onneksi ei ole vielä mitään kovin pahaa tullut kohdalle, mutta joku tosi ärhäkkä lihastulehdus voi olla vaan ajan kysymys.

      Mun tekis mieli kokeilla sellasta munakasrullaa, kunhan keksin mitä laittaisin täytteeksi. Entisessä työpaikassa oli tosi hyvää tonnikala-rullaa, mutta kun en koskaan tullut vakoilleeksi mitä siihen täytemassaan oikein laitettiin...

      Poista
    4. Ihania käsitöitä olet tehnyt ja nam mitä herkkuja!
      Mun olkapää repesi työtapaturmassa vuosia sitten ja meni pitkään, ennenkuin olen pystynyt sukkia taas kutomaan. Kaikki harrastukset lähes meni uusiks. Toivotaan,että sä pysyt kunnossa ja ei tartte mahtavaa käsityöharrastusta kipujen takia koskaan rajoittaa.
      Kuullostaa hyvältä tonnikalamunakasrulla. Kun teet sellaista, laita inspiroimaan tänne, että meikä innostuu taas :)

      Poista
  2. Mustan langan neulominen ei kyllä ole se kivoin juttu. Itselläni menee aina hermo.. pakko käyttää jotain värilankaa kaverina että saa erotettua kerrokset. Hienoa, että sait omasi valmiiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en kyllä ihan hetkeen suostu moiseen uudelleen. Se lanka vaan imee kaiken valon! Yllättävän kevein hermoin sain nuo kuitenkin tehtyä, vaikka jännittäviä hetkiäkin oli kun piti purkaa aika pitkä mitta ja yrittää saada silmukat takaisin kesken kuvion :D

      Poista
  3. Huhhuhh, ehdin jo miettiä, että onko sinulla kaikki ok, kun ei tullut päivityksiä. Onneksi syynä oli vain mustat sukat :-).
    T. SNY:si

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni välikuolema niiden kanssa :D mutta täällä porskutetaan! Ehkäpä tänä viikonloppuna jaksan taas raapustaa päivityksen kun tänään alettiin ystävän kanssa raitasukkailemaan huhtikuun ajaksi. Se pyörii kyllä lähinnä instagramin puolella, mutta eittämättä tulee tännekin matkan varrelta päiviteltyä :)

      Toivottavasti siellä kevät tekee tuloaan hyvissä merkeissä!

      Poista

Jätä viesti!