maanantai 16. toukokuuta 2016

Pegomas - Cannes - Antibes - Nizza - Monaco


Lähtö ennen kukonlaulua.
 Vuokra-autoon mahtui just ja just seittemän ihmistä ja shit-load matkalaukkuja. Niitä oli sylissä ja jaloissa ja korvassa ja missähän vielä. Mutta noi näkymät <3
 Villa oli aika upea. Ahdas näin monelle, parhaimmillaan siellä oli samaan aikaan 17 aikuista ja yksi nelivuotias.


 Villa oli rinteessä, joten joka pirun retken päätteeksi sai kiivetä kyllästymiseen asti.

 Pegomasin kylälle käveli parisenkymmentä minuuttia. Suloinen pikku kylä, joka tarjosi onneksi myös ainakin yhden wifillä varustetun kuppilan, joka pelasti keskiviikon työpäivän. Sähköiselle tilitoimistolle on jokseenkin haasteellista tehdä töitä ilman nettiä...
Kävin pulahtamassakin kerran. Hyisen kylmää oli, ainakin silloin keskiyöllä. Mutta piti tonne valaistuun altaaseen päästä.
 Sen kerran kun netti toimi ja aurinko paistoi samaan aikaan!! Terassille koneen kanssa kirjanpitoja takomaan.Cannesiin oli villalta puolen tunnin bussimatka. Reissu maksoi 1,50 € suuntaansa, eli saattoi huristella vaikka kuinka paljon! Filmifestivaalitkin alkoivat keskiviikkona. Julkimoita ei kuitenkaan bongattu.
 Tehtiin me ihan töitäkin, workshop meneillään kuvan yläkulmassa. Tosin työpäivä jäi jälleen vähän lyhyeksi kun eihän se netti nyt vaan jaksa puksuttaa. Suunta siis Cannesiin :D.


Sieltä löytyi fiftari-henkeä uhkuva jäätelöbaari, pitihän sitä nyt maistaa.
 Ja kun suurin osa porukasta oli karannut Cannesin yöhön, löytyi mun kengät aamulla pihalta. Minne lie olivat matkalla.
 Torstaina käytiin kylällä syömässä vähän juhlafiiliksillä.
 Perjantaina huristeltiin päivän päätteeksi Monacoon. Oisko ollut puolisentoista tuntia Cannesista, ei kyllä ehkä ihan niin pitkään.


Siellä vaan onnistui olemaan jotkut Grand Prix Historique -ajot eli puoli kaupunkia oli aidattu eikä esim. rantaan päässyt ollenkaan. Tai ei ainakaan jaksettu etsiä mitään piilotettua reittiä. Vähän jäi pettymykseksi, mutta toisaalta olihan se aika upean näköinen kaupunki. Vaan ei siellä kyllä mitään tekemistä oikein ole.
 Lauantaina eli viimeisenä kokonaisena päivänä suunnattiin työkaverin kanssa jo heti aamusta liikkeelle. Oltiin kuultu, että Antibes olisi hieno paikka, rannikon vanhin kaupunki ja niin pois päin.
 Venesataman vesi oli niin hulppean sinistä, ettei tosikaan. Yritin ottaa kaloista kuvaa, mutta eihän siinä auringonpaisteessa erottanut mihin kamera sihtas.
Cannesista vain kymmenen minuutin junamatkan päässä... Parasta ikinä koskaan! Antibesin vanha kaupunki on sanoin kuvaamattoman ihana. Siellä olisi voinut pyöriä ihan koko päivän. Ja käydä vähän biitsilläkin. Aivan ihania pikku putiikkeja, eikä sitä perus turistiroinaa vaan ihan oikeita juttuja. Juustokauppoja, hattuliikkeitä, taiteilijoiden työpajoja, ja tottakai aivan ihanat markkinat. Sinne haluan kyllä uudestaan <3
 Antibesista jatkettiin junalla Nizzaan, joka olikin sitten jo ihan valtavan tuntuinen paikka. Piiiitkiä rantoja, vilkkaita katuja. Vanha kaupunki oli sokkeloinen kapeine katuineen, ja valitettavasti joka nurkan takaa löytyi just joku turistiroina-kauppa. Mutta olipa siellä hirmuisesti hyvän näköisiä ravintoloita (niitä muuten riitti Antibesin vanhassa kaupungissakin). Mentiin yhteen työkaverin kanssa, ja naurettiin vaaallltaville risotto-lautasille. Siis sellaiset uunivuoat suurin piirtein. Jättikatkarapuja ja kampasimpukoita. Ensimmäisiä en ole juurikaan syönyt, jälkimmäistä maistoin ensimmäistä kertaa. Hyvä kokonaisuus. Harmillisesti taivas tummeni ja lopulta repesi sateeseen, ja loppuilta tallattiinkin sitten märissä kengissä. Onneksi ei jouduttu Cannesissakaan venailemaan ku vaivaset kaksi tuntia bussia, kun edellisestä vilkkui takavalot kun saavuttiin ja seuraava jätti vuoron välistä...
Mutta hei. Nää maisemat. Vau.

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Ei yhtään helpota matkakuumetta, varsinkaan näissä Suomen tympeissä sääoloissa! :D Missä duunissa tehdään tollasia workshop-matkoja? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin meillä Tilitoimisto Emussa :D. Workshopit oli vaan osa työnkuvaa, kyllä siellä palkkojakin laskeskeltiin ja korttiostoja tiliöitiin. Vähän kävi haasteelliseksi vaan kun netti ei villalla toiminut läheskään niin hyvin kuin olisi tarvinnut. Sähköisyys meillä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki kirjanpito ja muu taloushallintopuuha tehdään pilvipalvelussa/verkossa, joten kun netti ei pelitä, ei pelitä ohjelmistokaan :D. Olipa harmi, että työpäivät jäi vajaiksi...!

   Poista
 2. Ihana matkareportaasi!
  T. Sny:si jolla olisi tänään tärkeä projekti, toukokuun paketti vielä pakkaamatta... Apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toivottavasti ei nyt ihan mene yöhön asti projektien parissa!

   Voin kyllä suositella Cannesia ja Nizzaa - ja aivan ehdottomasti Antibesia <3. Se paikka kolahti ja lujaa.

   Poista
  2. Eräällä entisellä työpaikalla pomoni aina vitsaili, että siirretään konttori Nizzaan, ei kuitenkaan koskaan toteuttanut suunnitelmaa edes viikoksi :-(.
   Ja paketti lähti, toivottavasti pääsee ehjänä perille...

   Poista
  3. No mutta, sitten sinne on vain mentävä omin päin :). Tää oli tämmöin pilottikokeilu, miten etätyöskentely toimii kertakaikkisen etänä. Omakustannettakin oli kyllä mukana, että ei työnantaja ihan kaikkea pulittanut. Mutta ei se reissu nyt ihan pelkkää hupia ollut. Tietyt työtehtävät täyty saada tehdyiksi, ja tökkivä netti sekä pelkän läppärin näyttö teki siitä jokseenkin haastavaa ja hidasta.

   Eiköhän se Posti paketin ehjänä kuljeta :)

   Poista

Jätä viesti!