perjantai 25. joulukuuta 2015

Lahjakas

Aloitetaan toivottamalla kaikille rauhallista joulua!
Itse vietin aaton porukoillani. Neuloin, söin ihan liikaa, ja sain jopa lahjojakin.

Maanantaina lähdin vähän ekstemporee Johanneksenkirkkoon kuuntelemaan akateemisen mieskuoron konserttia kaverin pyytämänä. Vitkuilin ja mietin mitä kaikkea muuta pitäisi tehdä ja viitsiikö sitä nyt lähteä, mutta onneksi lähdin. Kaunis konsertti komeassa kirkossa. Eihän siinä sitten.

 
Aatonaattona sain aikaiseksi myös taatelikakun, joka oli tarkoitus leipoa jo edeltävänä viikonloppuna. Olin toiveikas ohjeen suhteen, mutta eilen paljastuikin, että se vielä parempi ohje olikin toinen eikä tämä jolla tein. No, hyväähän siitä silti tuli, mutta se toinen ohje on vaan niin miljoonasti parempi. Tai sitten se johtuu siitä, että äiti leipoo sen.


Lahjapakettini paketoin S-marketista löytyneellä paperilla. Yleensä tykkään etsiä jotain vähän erilaista, mutta tykästyin paperin kuvioon kovasti, ja sillähän sitten mentiin.


Aattona läksin porukoille ennen puoltapäivää. Tapana on ollut katsoa julistus ja syödä sen jälkeen puuroa. Siskontyttö nappasi mantelin tälläkin kertaa. Sen jälkeen istuksin neulomassa jämälankavillasukkajoulukalenteriani loppuun. Viimeinen raita ja resorit, langanpäät piiloon ja voilá, valmista. Steppi (vihreä) on selkeesti ohkasempaa kuin Heritage (keltainen), sillä heritagella on neulottu 23 riviä ja stepillä 24, ja silti vihreä raita on laihemman näköinen :D. Resoriin tein kerroksia muutaman enemmän kuin ohjeessa.


Hauska proggis, vaikka välillä pitikin vähän kirota värivalintoja. Ja yllättävän tylsä värimaailma mun jämälangoissa! Samaa lankaa joutui käyttämään useamman kerran. Sukkien kohdalla tuli kokeiltua myös ensimmäistä kertaa jälkikäteen neulottua kantapäätä. Ei niin puhuttele, ei istu mun jalkaan yhtään niin hyvin kuin muun malliset. Saumat tuntuu kiristäen, ja koska kiilakavennuksia/-levennyksiä ei ole, juuri siinä nilkan ympärillä kiristää. Tosin luulen, että jos kokeilen vähän toisenlaista mallia tai ylipäänsä uudemman kerran, saattaa lopputulos olla jo parempi :).

Joulupöydässä mässäiltiin, ai että kuinka tulikin syötyä liikaa!


Lihoja maistoin palaset, kaloja santsasin kuten tapana on. Laatikoita vähän maistoin, kinkkuakin siivun tai kaksi. Rosollia! Jälkiruokaa mahaan mahtui enää vain kolme lusikallista. Siis sellaista pientä, ei mitään santsaus-lusikallisia :D.


Illalla poikkesin kantapaikkaani, vein mukanani vähän eväitä. Tosin yksi kanta-asiakkaista söi melkein kaiken, että baarimikolle ei sitten niin riittänytkään :D. Itse nautiskelin mansikka-daiquirin lattareiden soidessa taustalla, voi kuinka jouluista! Sain myös kauan kaipaamani whisky sourin, mums!

Tänään sitten silittelen kipeytynyttä tukkaani, ja tutkiskelen saamiani lahjoja. Herätysvalo testattu, saa vaan nähä tuleeko oikeasti käytettyä. Herätysääni kun on se perinteinen TITI-TITI, TITI-TITI mikä on ehkä kamalin ääni johon herätä. Asiaa ei korjaa se, että ääni alkaa hieman vaimeampana ja voimistuu sitten. Raaputusarpa toi 40€ voiton, ohoh! Suklaita ei tee (vielä) mieli, kynsiviila-laite aiheutti lähinnä ihmetystä. Miksi joku ajattelee minua sellaisen laitteen kohdalla? Pahoin pelkään, että jää tyystin käyttämättä, ei oo nyt kyllä yhtään mua. Kaunis ajatus, mutta valitettavasti meni kyllä aika kauas mettään. Kiertin bambuinen tiskirätti pääsee kyllä seuraavaksi käyttöön.

Mutta.


Tämän tutkailuun käytin varmasti eniten aikaa! Vaikka en olekaan kirjoneuleiden suurkuluttaja (taito niiden tekemiseen on aika olematon), ja usko kirjoneulesukkien valmiiksi saamisen suhteen on heikko, kirjassa on ihania kuvioita joita voi helposti käyttää lapasiin, jotka saattaisin saada jopa valmiiksi! Plus ne yhdet pitsisukat siinä, ah. Ne täytyy kyllä ainakin testata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!