lauantai 12. joulukuuta 2015

Markkinaa ja myyjäistä

Joulun ajan parasta antia on melkeinpä erilaiset myyjäiset ja markkinat, joita ainakin Helsingissä on pilvin pimein. Niillä on kiva käydä fiilistelemässä ja etsimässä lahjoja tai pieniä erikoisuuksia paketteihin mukaan.

Karhupuiston joulutori on taas yksi esimerkki siitä, kuinka ihmiset lähtee mukaan toteuttamaan yhteistä ideaa ilman sen kummempaa byrokratiaa. Sosiaalinen media tekee siitä helppoa, ja oli mukava käydä todistamassa yhteisöllisyyttä ja yhteisen idean toteuttamista. Kallion Karhupuistossa oli ihan kunnon telttaa ja katosta, joissa oli myynnissä kaikenlaista ihanaa joko pienten yritysten toimesta tai ihan yksittäisten henkilöiden tuomana. Oli vähän kirppiskamaa, oli käsitöitä, oli koruja ja kauniita koriste-esineitä, oli kortteja, oli heijastimia. Ja jotain löytyi paketteihinkin mukaan :).Haluaisin pitää molemmat itse, mutta taidan kuitenkin pistää ne pakettiin.


Nämä tosin päätyy ainakin omiin korviin killumaan, se on vissi! Ois ollu Kekkosetkin, mutta nää puhutteli jollain syvemmällä tasolla :D.

Senaatintorin Tuomaan markkinoilla on tullut käytyä jo vuosia (aikaisemmin Esplanadinpuistossa), vaikkei sieltä aina mitään mukaan tartukaan. Löytöjä voi silti käydä etsimässä, ja ainakin tänään oli kiva fiilis kävellä siellä ihmisten keskellä katselemassa.


Aiemmin on tullut ostettua Kultasuklaalta usein herkkuja, mutta nyt ei osunut silmiin. Sen sijaan löytyi tällaisia ihanuuksia! Ylhäällä on Espanjassa luostarissa tehtyä saksanpähkinäsuklaata, kaksi muuta on silkkaa taidetta. Eihän noita raaski ees syyä, mutta annetaan nyt silti lahjaksi :).

Yritin tuossa torstaina tehdä minttusuklaa-fudgea. Eikä se nyt ihan persiilleen ees menny! Mutta kun ohjeessa käytettiin pätkistä, itsehän ostin Pirkan ihania minttusuklaapalleroita, jotka ei sitten ihan sulaneetkaan massaan. Varsinkin ku mä vähän jänistin sen lämmön kanssa, koska massa kannattaisi tehdä vesihauteessa mutta mulla ei ole sellaista kulhoa joka kestäisi sen ja jouduin tekemään kattilassa. Hannailin sit aika paljon lämmön kanssa, koska mun historiani suklaan sulatuksen kanssa on jokseenkin väkivaltainen, krhm.


Kondensoitua maitoa, minttusuklaapalleroita ja taloussuklaata. Muutahan siihen ei tarvittu! Päälle rouhin marianne-karkkeja. Valmiista setistä en syystä äks ottanut kuvaa, ja nyt ne on jo menneet kaikki. Vein perjantaina töihin yhden satsin, illalla sitten kaverille pienen satsin ja kantikseeni loput. Siellä ne nyt ihan viimeistään menee kaikki :D. Helppoja olivat tehdä, mutta helevetin tönkköä tavaraa se oli ja sormeen tuli rakko! Ihan tosi. Rakko. Näitä ois kamalan kiva tehdä lahjaksi, mutta kun haluavat säilyä kylmässä. Suosittelen kokeilemaan, voi maustaa ihan miten ite lystää! Ohje esimerkiksi täältä.

Jämälankavillasukkajoulukalenteri-sukat etenee kivasti, vähän otin varaslähdön tämän päivän raitaan ja arvoin värin itse. Phah. Valitsin kuusi lankaa, numeroin ne paperilappusille, ruttasin laput ja nakkasin kippoon. Kippoa pyöritellessä yksi lensi lattialle, ja päätin sitten arpoa sen, vaikka tarkoitus oli kyllä nostaa sieltä summanmutikassa yksi. Sama kai se jos valmiiksi lentää! Myös äitille tulevat Kahlitut etenee, toka sukka pääsi juuri kantalapun alkuun. Vaan seuraavaksi taidan kyllä ottaa pienet torkut sillä aikaa kun ruoka on uunissa. Tuli taas herättyä liian aikaisin suhteessa siihen, monelta meni nukkumaan... Perus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!