sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Paketintäytettä ja purtavaa

Niin se vaan on jo ihan vuosi lopussaan! Ensi viikon juhlallisuudet ja uskomattomat ruokakoomat, en tiedä uskallanko edes ajatella sen tarkemmin... Tarkoitus oli leipoa tähänkin huusholliin joulun tuoksu ihanaisen mauste- tai taatelikakun muodossa, mutta niin vaan hurahti tämäkin viikonloppu ohi niin kovalla vauhdilla, ettei jauhot ja sokerit ehtineet edes mukaan.


Teimmää sentäs viime torstaina herkkuja vähän rocky road -hengessä. Vaahtokarkit ei oo mun juttu (mitkä varmaan ekana yhdistetään kyseisiin makeisiin), mutta pähkinät on. Ja koska kesän ruotsinreissun tuliaisina kaapista löytyvät pakastekuivatut vadelmat on suorastaan luotu ystäväksi tummalle suklaalle... Noh, loppu on historiaa. Kolmenlaista makukomboa hain. Vadelmaa ja lakritsia, vadelmaa ja pistaasia (suolattuna) sekä Punnitse&Säästä-kaupan ihanaisia mokkaböönoja kera cashew-pähkinöiden (plain, ei mittää suolaa).Vadelman ja pistaasin yhdistelmää halusin eniten testata, muut tulivat siinä sivussa. Vaan sepäs olikin pienoinen pettymys. Maistui jotenkin aivan pahville. Kauniin näköistä, mutta pahvia. Vadelmat sinällään oli kyllä aivan ihana juttu. Oiskohan noita jossain Ruohonjuuressa tai muussa erikoiskaupassa? Stockan Herkussa? Vai täytyykö lähtä uudelleen stokikseen ja ettiä se pikkukauppa :D.

Kiikautin herkkuja töihin perjantain kunniaksi, menihän nopsaan kaupaksi :). Ja töiden jälkeen lähdettiin ihan vaan yksille viereiseen kuppilaan, ja kuinkas siinä kävikään? Viimeiset mohikaanit jatkoivat ruoan ääreen Kamppiin, josta jatkoin sitten hetkeksi kotiin kunnes lähdin kantikseen :D.


Ihan hyvän näköistä, mutta muuten oli kyllä pettymys. Ravintolassa lääniä silmän kantamattomiin, ja buffa ihan tyhjä. Joo, kello oli siinä 21 paikkeilla perjantai-iltana, mutta hitto soikoon. Mitähän ihmiskauppaa ne siellä harjottaa että on raflalla varaa olla sen kokosissa toimitiloissa?

Luonnollisesti jäi sitten perjantain jämälankavillasukkajoulukalenteri-raita neulomatta, tikuttelin sen yhtämatkaa lauantain raidan kanssa. Ja meinas kyllä jo palaa pinna, taas vihreetä ja harmaata vaan tarjolla. Onneksi lauantain väriin löytyi poikkeuksellisesti käteistä lompakosta, ja vieläpä kympin seteli että sai vähän punaa! Ois muuten pitäny ottaa taas sinistä kehiin ko maksukortti on sinimusta.


Tänään värin määritti Väinö Linnan syntymäpäivä, ja tarkemmin sanottuna herran romaanien googlettelu. Niin on Tuntemattoman sotilaan kansi punainen, kuin myös useimpien teosten tittelin fontin väri. Lankana käytin Trekking XXL:n punaisenkirjavaa, jolla neuloin mm. Azuret tuossa kesällä. Ihan puhdasta pelkkää kirkkaanpunaista ei langoistani löydy, mutta ajattelin Trekkingin voimakkaiden ja energisten sävyjen olevan ihan paikallaan. Tikuttelin myös a-sukkaan kantapään, b:hen tein sen jo aikaisemmin.


 Välillä piti käydä hakemassa ruokaa kun en kertakaikkiaan jaksanu alkaa kokkaileen. Kotikulman kiinalainen on kyllä aika hitsin hyvä, ja ihan kivenheiton päässäkin :).


Loppupäiväkin meni tikutellessa, ja sain kuin sainkin lahjan ajoissa valmiiksi. Hetken jo naureskelin että tarviiko laittaa vaan yksi sukka pakettiin ja antaa pari suoraan puikoilta :D


Vaan tulipa semi-Kahlituista naftit! Hittolainen. Ja käsialatkin ihan eriä sukkien välillä, toisen mitta näyttää kepeesti sentin lyhyemmältä. Vaan saman verran on mallikertoja jne. Ehkäpä ne välttää.

Muutenkin täyty vähän noita pehmeitä paketteja funtsia, kun en ehtinyt tekemään spessusti omia siskoille. Aiemmin vuodesta neulotuista sukista päätin kahdet valita, mutta eivät oo niin ajatuksella tehtyjä ku haluis.

Jaa-a, saas nähä mitä tästä vielä tullee. Kurkku vähän yrittää kipuilla, että pitääkö tässä vielä saikullakin käväistä ennen joulun pitempiä vapaita? Toivottavasti ei, vaikka kyllä semmonen pidempi vapaa pätkä alkas jo kovasti olla tarpeen. Varsinkin ku allekirjoittelin työsopparin harjoittelupaikan kanssa, eli harkan loputtua jatketaankin saman tein täyttä päivää ihan virallisesti työsuhteessa :). Mikä on vallan kiva asia eikä siinä, mutta se tietää vaan sitä, että lomaa on ensi kesänä tsägällä viikon verran. Ei ne tän kesän vapaat aka työttömäksi jättäytyminen mitenkään varastoon mitään lomailuja laittanu, kyl ne on jo menny :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!