lauantai 16. toukokuuta 2015

JIHUUJIHUU NE ON VALMIIT EI ENÄÄ KÄMMEKKÄITÄ JA KESÄKIN TULEE JIHUU!

Ai mitenkä niin lähtee kämmekkäästä tää touhu? Sain sen viimeisenkin parin valmiiksi, ah! Eihän siinä tosiaankaan kauaa mennyt, mutta kun ei niin yhtään huvittanu! Mutta kun sain kutsun kaverille kyläilemään, napsin tikut mukaan ja pari tuntia rupatellessa hurahti kämmekäs mittaansa, ja peukalotkin löysi paikkansa (kuulostaa ihan siltä kuin yhdessä kämmekkäässä ois useampia peukaloita :D). Vielä nopsa päättely ja jihuujihuu, ei tarvi enää niitäkään miettiä!



Vähän ois pienet mun lapiokäsiin, mutta ne onkin lapsille. Ja kyl ne mahtu, olivat vaan jumpen tiukat! :D Lankana edelleenkin vanha vanha Janne, puikot 4mm, kulutus 36g.

Tänään ois Ravintolapäivä, vaan ku mua ei nyt niin jaksais hotsittaa. Siitä meni maku jo hetki sitten, kun sen pitää olla niin monta kertaa. Idea on aivan ihana, mutta nyt se alkaa tuntua jo jotenkin ... meh. Ja kieltämättä vähän ärsyttää kun jotkut ruokapaikat, siis ihan ravintolat, ratsastaa ravintolapäivän idealla, kuten nyt vaikkapa tuossa nurkan takana oleva mesta. Mainostivat facebook-sivullaan omaa lauantaibrunssiaan ravintolapäivän hengessä. Joo tota, nyt meni metsään! Ideana nimenomaan oli nousta byrokratiaa ja älyttömiksi meneviä säädöksiä vastaan ja iloisilla mielin pistää pystyyn vaikka kotiravintola tai pikku kahvila.

Sen sijaan olen mussuttanut pitkin viikkoa Syö Helsinki! -paikoissa! Ja tehnyt itse kaikenlaisia ihanuuksia, kuten vaikkapa falafel-pyöryköitä, laitoinko niistä jo kuvaa? No, ei ne ihmeemmiltä näyttäneet, sujautin ne pitaleivän sisään ja sekoittelin parit jogurttisoosit mausteeksi. Ja koska pitataskuja jäi, eilen paistelin sinne väliin mausteista kanaa ja tein taas yhden soosin. Mums.



Siinä nyt vähän ruokahalua herättämään :). Burgerin söin toissapäivänä kavereiden kanssa Woolshedissa, ai että oli hyvää! Ja tiistaina käytiin Morrison'sissa vähintään yhtä hyvällä burgerilla, oli vaan kerrassaan valtava annos... Toissapäivänä leivoin myös muffineja, vaaleat on itseasiassa teeleipä-taikinan ohjeella tehty, kunhan länttäsin vuokiin. Makuna oliivia ja fetaa ja aurinkokuivattua tomaattia, ei voi mennä pieleen! Suklaisissa on loput Pirkka-suklaahiput pussin pohjalta sekä viimeiset viisi mariannea hienoksi hakattuna. Toi ohje ei petä koskaan, vaikka tällä kertaa niissä oli ehkä snadisti liikaa rasvaa eikä ne jaksaneet nousta ihan niin muhkeiksi.

Ja olen tehnyt huvittavasti vaateostoksia täydellä vatsalla. Viime viikolla ostin mekon (?), tällä viikolla housut :D. Ja voi kamala millaiset!


Mitähän sitä tänään keksis? Tekisi mieli myllätä lankavarastot vielä kerran ennen kuin neuloosi hiipuu ihan nukuksiin. Vähän vielä haaveilen jaksavani tehdä ystävälleni ja hänen tulevalle miehelleen pienet lahjat. Mutta vieläkö pitäisi jaksaa kahdet sukat? Loopilla vois tehdä ainakin toiset...


Moni ihanuus jää piiloon, sillä laatikot on syviä... Eiköhän tossa ole ihan tarpeeksi taas hetkeksi. Niin! Ja käytiin eilen kaverin kanssa Aleksis Kiven kadun Villa Langassa, enkä ostanut yhtään lankaa!

Tuolta löytyy vaiks ja mitä ihunaa. Jos lähtis tosta vasemman reunan lodjusta, jossa kirkkaan punainen 7veikka nököttää, sen uumenista löytyy pirusti Siljaa vihreänä ja harmaana, kuin myös ne Eiran Langoista ostetut Roamit, vielä yksi liila OnLine (palmikkolapaset ja -pipo siskolle), Schoppelin kreisikissalankaa (ku siinä lippulapussa on musta kissa ja ne langat vaihtaa väriä ihan kreisisti), Maijaa, Sock 4:ää, Lana grossan jämät, Nalle Taikan jämät, Cascade Yarnsin unelmaista Heritagea, mitähän muuta... Sen vieressä on "7veikka-laatikko", jossa majailee siis melkein kaikki veikat joita mulla on, mutta ihan hämäykseksi päällimmäisenä on mm. Trekkingiä, Austermann Steppiä, Hjertegarnin sirkuslangan jämät ja sitten tuo herkullinen värikimarakerä oli jotain hassua sukkalankaa Vihreästä vyyhdistä. Sen jälkeen kolmas saman muotoinen lodju sisältää ne sata vuotta sitten Porvoon Teeteestä ostetut merino-silkki-vyyhdet, joita on siis neljä ja joissa aina yhdessä on semmoset 1400m lankaa... Jep, mä en ihan ajatellut niitä ostaessani. Mitään. Ja lisää kreisikissalankoja! Ja niitä vanhoja Janneja joita kerin sillon ennen ku Riepua aloitin. Ja siellä lymyilee myös Fabelin kirjavia, toinen oli guacamole ja toinen punakirjava on mulle tuntematonta värinimeä (kaveri keksi kertoa ton vihertävän nimeksi guacamolen, vyötteissähän ei näitä värin nimiä lue...). Ja sitten kaiken alta löytyy Titityyn messupisteestä ostetut alpakka-mitkälie-herkkulangat vyyhteinä, harmaata ja ah hieman myrkyllisen vihreetä. Haaveilen tekeväni niistä jonkun ison työn kuten takin yms. Sit nää pidemmän malliset laatikot... Toisessa on lehtiä, Cascade Yarnsin ruosteisen sävyistä Heritagea, josta on jopa tuloillaan yks pitsipaita, mut kato ku oon neulonu siihen senttiäkään viimeiseen vuoteen... Ja Puffalan lankoja, banaanikongo ja mikähän ton harmaan nimi oli, vesimyyrä? Jaaa Dropsin unelmanpehmeitä vyyhtejä, jotka on 50% alpakkaa ja 50% villaa, valkoista ja tummanliilaa. Viimeinen lodju sisältää vielä vähän villasekoitteita kuten Lykkeä, vissiin pari Siljaa, Novitan Rustikaa, vanhaa liilaa Huopasta, Tempoa, jotain vyötteettömiä... Ja sit ne puuvillalangat ja bambulangat ja viskoosit ja joku on varmaan ihan puhdasta muoviakin! Kaikkea sitä. Notta yhtään lisää ei tarvita, mut...

Pitäisköhän poistua talosta tänään? Ulkona ois niin ihana ilma! Pitäiskö jaksaa lähteä kävelylleröimään ympäri kaupunginosaa, jos vastaan tulis jotain hauskaa ravintolapäivän tiimoilta :). Yhtään ei ole kyllä nälkä vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!