torstai 28. toukokuuta 2015

Yksi sukka. Sitten toinen?

Varsinainen kävijäryntäys, kun Marike mainittiin :D. Selkeesti uusin villitys. Voihan villasukka! -ryhmässä tosin on käyty ajoittain vissiin aika kiivaitakin keskusteluja siitä, että ohjeessa olisi jokin virhe. Itse otin ohjeen aika varhaisessa vaiheessa talteen, siis ennen kuin siitä tuli mitään muita versioita, eikä siinä mitään virhettä ollut. Ihmiset nyt vaan hämääntyi siitä "puuttuvasta" silmukasta, joka kaavion selkeyden vuoksi näytti siellä keikkuvan. Toki jos langankiertoja tehdään enemmän kuin kavennuksia, on seuraavalle kerrokselle päästäessä silmukoita enemmän kuin alussa. Siksipä niillä "välikerroksilla", joilla langankierrot neulotaan ns. auki tehdään myös kavennukset, jotta päästään samaan silmukkalukuun. Jotta kaaviosta saisi jotain tolkkua, on se minusta laitettu juurikin oikeaan muotoonsa. Kiitoksia siis hänelle, joka sen kirjoitti ja julkaisi, valitettavasti nimeä en nyt muista. Oikein kiva malli kutoa, kuviokerran oppi ulkoa samoin tein, ja se myös koukuttaa neulomaan... Tarpeeksi monta kerrosta per kuviokerta, ja kun on tämmönen ihminen joka ei voi jättää kuvioita kesken, ni aina kun ajattelee et "teen vielä yhen ennen ku lopetan" ni kappas, sulla onkin kohta pari senttiä sukan varressa lisämittaa :D.


Langan värihän vääristyy siis aivan huolella, oikeasti se ei ole tollanen migreenin aiheuttaja, vaan lempeä persikan sävy, kuten taisin jo edellisessä postauksessa todeta. Pitkästä aikaa vähän ohuempaa, ja mietin kauankohan joutuu ekaa sukkaa tikuttamaan kun viime aikoina on tullut tehtyä paljon paksummilla puikoilla/langoilla. Nelisen päivää tohon kului, välillä teki pitkiä aikoja putkeen, välillä vain pari mallikertaa tai kantatilkun tai jotain.

Moni tuntuu tekevän jalkapöydän päälle kaksi kuviokertaa vierekkäin, mutta mua alkoi jo ajatuksen tasolla ärsyttää niiden väliin jäävä nurja raita, joten tikutin siihen keskelle vain yhden kuviokerran. Eli aloitin kantatilkun pienen silmukoiden siirtelyn jälkeen ns. vähän väärästä kohtaa, vaan eipä siinä mitään ihmeempää. Pari pääsi puikoille tänään, välissä tein yhden pienen jutun, jonka paljastanen vasta viikonloppuna ;), sillä...


Nyt se on paketoitu kera vähän turhan tummanpuhuvan kortin kanssa, mutta se nyt oli ainoa aiheeltaan henkilölle passeli :). Tai no ei todellakaan ainoa, mutta muuten niin sopiva just hälle! Huomenna siis juhlitaan ystävän synttäreitä, paljastan lahjan sisällön sitten sen jälkeen, ihan vaan varuiksi jos hän sattus tänne eksymään tässä välissä :).

Tänään on myös siivottu ja tiskattu ja kokattu ja tuijotettu parikin leffaa :D. Ruoaksi pyöräytin lihapullataikinan, jonne pilkoin juuston jämät sun muuta. Muoto vaan muuttui pullasta pötkylään, koska en jaksanut pyöritellä :D. Kaveriksi lohkopottuja ja perussalaattia (tietysti fetaa mukana). Ja vähän suunnittelin leipomistakin, mutta se jäänee huomiselle (eiku alan nyt vähän ennen yhtätoista illalla leipomaan :D), jos jaksan sittenkään. Aineksia olis pariinkin eri juttuun, mutta toisaalta en ihan tiedä jaksaako sittenkään. Toki olishan se kiva viedä kaverille jotain hyvää, kuin myös voisi viedä sunnuntaina porukoillekin kun juhlistetaan siskon ja faijan synttäreitä. Uuu, luvassa aivan perskeleen hyvää nepalilaista Malmilla sijaitsevassa Ravintola Makalussa - suosittelen lämpimästi kaikille!! Kahvit sitten vielä porukoilla.

2 kommenttia:

  1. Toi Marike on kyllä kivan näköinen malli, pitää kokeilla jollain pätkävärjätyllä langalla! :) Oon itse joskus "suunnitellut" (lue: nähnyt jollain venäläisellä neuleohjesivulla ja kokeillut sukkaan) tuon 12 silmukan version Marikesta, mutta koska se oli Nalle-langalle liian pieni, niin homma jäi sikseen. :D Pitää varmaan testailla tuota Nallelle suunniteltua versioa Marikesta, näyttää niin kivalle! :)

    VastaaPoista
  2. Illuusia ..., olisin kiinnostunut näkemään tuon venäläisen sivun linkkiä, missä on tuo 12s. Marike versio :)
    Suunnitelin Marike-mallin nimenomaan Nalle Taikaa varten ja ohje oli ensimmäistä kertaa suomalaisessa villasukka-ryhmässä ja virolaisessa käsityöryhmässä 16.04.2014, silloin vielä Kesäaamu nimellä.
    12s. Marike2 mallin tein Mariken mukaan, vasta pari kuukautta sitten, koska heti tänä vuonna Marike-ohjeen julkaisemisen jälkeen alettiin kysymään, että jos neuloisi 7 veljestä langasta? Ei kaikki osaa mallia pienentää ja jättää silmukkoita pois oikeasta paikasta ym. Vielä yksi asia on se, että koska se on feather&fan tyyppinen, niin olen myöhemmin löytänyt vielä malleja, mikä ovat aika lähellä Marike`a, olen ennen Marike mallin ohjeen lisäämistä sukkaryhmään noin vuoden järjestelmällisesti etsinyt täsmälleen samanlaista mallia nimenomaan sen takia, että ilmestyy joku ja sanoo - no joo, on se itse "suunniteltu". Pinterestiin tutustuin vasta syksyllä, se auttoi etsinnöissä, mutta sieltäkään en löytänyt täsmälleen samanlaista mallia :) On mun mallissani virheitäkin, juuri ne kaksi riviä, missä ei langankiertoja, vaan kavennukset - kun en halunnut liian paljon reikiä sukkiin. Puhumattakaan niistä tyhistä ruuduista, mitä pitää jatkuvasti selittää. Annoin olla. Jos on kysymyksiä, vastaan mielelläni, minut löytää FB-stä, lähetä vaikka yv-tä. Ja tuo linkki kiinnostaa jatkuvasti :) Kiitos. Helle-Mari Laid

    VastaaPoista

Jätä viesti!