perjantai 17. huhtikuuta 2015

Muuttuuko tää salakavalasti kässäblogista ruokablogiksi?

Aaaa. Olo on kehno, koska ongelmanratkaisutaitoni ovat joskus hieman kyseenalaiset. Siitä huolimatta - tai kenties siitä johtuen - mulla ois kova hinku leipoa jotain!


Eilen päätin kokeilla Yhteishyvän reseptikirjasesta löytynyttä ohjetta, ja pienillä (suurilla) muokkauksilla loppulukemana oli vallan maukkaita tonnikalapihvejä. Ohjeessa laitettiin valtava määrä, 6 dl perunamuussia sekaisin vain yhden tonnikalapurkillisen kanssa, pah! Mukaan olis mennyt myös 100 vai jopa 200 grammaa tuorejuustoa ja kaksi kananmunaa. En kyllä suoraan sanottuna ymmärrä kuinka se ois voinut onnistua. Itsellä oli tsägällä 3 dl muussia, jonka joukkoon laitoin ehkä 50 g tuorejuustoa jota oli jäänyt sunnuntaibrunssilta, ja huimat kolme kananmunaa. Se kolmas saattoi olla vähän liikaa, mutta noiden paistaminen ei ollut mitenkään hurjan helppoa koska ne oli niin pehmeitä. Niin ja tonnikalaa meni kaksi purkillista. Mausteeksi käytin kuivattua oreganoa, piripiri-sekoitusta, laitoinkohan vielä jotain muuta... Tuorejuusto oli rucolan ja peston makumaailmoissa. Hyviä niistä tuli, lisänä salaattia. Toimisivat ihan hauskasti vaikka burgerin välissä, sinne väliin suolakurkkua ja tartaria tai remouladea, rapeaa salaattia... Jepjep.

Mut tänään. Mitäs tänään tekis? Kaapissa oottelis mm. pähkinöitä, suklaata... Oikeastihan ei pitäs kyllä leipoa mitään, koska syön niistä puolet kuitenkin itsekseni. Mutta kun jotain siinä tekemisessä vaan on.

Josko keittäisin kahvit ja neuloisin hetken, sukka ei nimittäin ole edennyt mihinkään kun sen viimeksi hyppysistäni laskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!