keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Onpas se otsikon keksiminen vaikeeta kun ei ole mitään oikeeta sanottavaa


Säikäytinkö? En sentään ole itse moisessa houkutusten keitaassa käynyt, kaveri laittoi kuvaa. Mitä kertoo, kun tiesin paikan olevan Porvoon teeteeshop :D. Oi, Porvoossa ois kiva käydä...

Lankojen sijaan olen myynyt kaksi leffalippua ja istuintyynyt ja ostanut Moccamasterin. Kallio kierrättää on ihan mainio ryhmä, vaikka noi asioiden myymiset onkin aika haasteellisia ja riipii mun hermoja. Moccamasterin hypetystä en ole koskaan ihan ymmärtänyt. Hyvää kahvia se keittää, mutta niin keittää moni muukin keitinmerkki, joten ei tulis mieleenkään ostaa vähintään 150€ maksavaa härveliä, joka tekee VAIN kahvia. Mutta koska olen jo pitkään haaveillut uudesta keittimestä (täten siis minulle uudesta, kun käytetyn ostin), koska entisen pannu oli niin julmetun pottumaisen mallinen, Moccamasterin astellessa nenän eteen huusin AV niin nopeasti kuin suinkin pystyin, ja eilen kiikutin keittimen kotiin. Köyhdyin vain 40€, joten katson tehneeni hyvät kaupat. Mitä nyt pannun nokasta puuttuu pala, mutta kuten myyjä sanoi, kahvi kaatuu nätisti kuppiin :). Kauneusvirhe vain, ja vaarallinen ainoastaan jos ainoo juoda kahvia suoraan pannusta jolloin leikkaa naamansa tai kenties tiskatessa jos käsittelee pannua jotenkin hooposti.


Se on jotenkin iso. Multa loppuu työskentelytila jo valmiiksi vähäisiltä pöytätasoilta. Tokikaan se ei pönötä noin reunalla muutoin kuin silloin kun se keittää, koska yläpuolella olevan kaapin kuiva-ainevarasto ois kiva pitää silleen öö kuivana ja normaalin lämpöisenä. Viilaan pilkkua ja haluan välttää keittimestä nousevan höyryn pääsyn kaappiin siirtämällä keittimen pois kaapin alta.

Käytiin kaverin kanssa maanantaina Berggassa. Joka kerta yritän maistaa jotain jota en ole vielä syönyt. Tällä kertaa eteen osui valkosuklaa-mustikkamuffini, jota tarkemmin ajatellen olen saattanut sittenkin jo syödä. Hyvää oli, paitsi että nää on syystä tai toisesta jotenkin turhan kuivia. No, kaverina ollut capuccino korjasi asiaa :). Skonssit on ehkä edelleenkin mun suosikkeja Berggan tarjonnasta. Ne on jotenkin niin ihania.


Eka pari perussukasta valmistui maanantai-iltana Berggassa neuloen ja kotona viimeistellen. Tai no, langanpäät on ihan kärkeä lukuunottamatta päättelemättä. Tässä kohta vois ottaa parin puikoille, todennäköisesti loppuviikosta valmis. Mut heräs jännitys, että tuliko sukan terästä vähän liian pitkä... En tietenkään voinu mihinkään ottaa ylös mittoja ja määriä niistä edellisistä jotka tein samalle ihmiselle, ne kun oli kuulemma just sopivat. Mut ei oo muistikuvaa et miltä ne tuntui omaan jalkaan, muuta kuin että vähän isolta.

Jotenkin aina yllätyn, kuinka nopsaan perussukat tulee. Tai siis nyt yllätyn, kun oon tehnyt veikasta joka on kuitenkin merkittävästi paksumpaa kuin langat joista oon pitkään mm. itselleni tehnyt. Niinku Step ja Sock4 ja muut 2,5mm puikoilla tikutettavat. Ai niin, ällöpyllyn pari on aloittamatta kans... Josko sitäkin sais ees alulle ennen neuloosin lopahtamista. Ja pitänee etsiä lasten lapasiin ohjetta, jotta saa osviittaa silmukkamääristä. Yrittäis toteuttaa perussukkien tilaajan muita toiveita, eli lapsilleen ja näiden serkuille kämmekkäät.

Ulkona on nyt kyllä niin uskomattoman ihanan aurinkoista, että pitäskö lähtee sinne? Tekemään mitä, se on vähän kysymysmerkki. Ois toki voinut kiskoa juoksutrikoot jalkaan ja kokeilla varovasti miltä hölkkä tuntus pitkän tauon jälkeen. Tosin mittarin akku on loppuslut eli matkaa ei saa talteen, mut ehkäpä se ei haittaa. Turvallisempaa ois kyllä ähkiä kotona lihasjumppaa jotta ne hölkkään tarvittavat tukilihakset sais joskus kuntoon, mut ei toi auringonpaiste oikein saa oikeutta lattialla puhistessa.

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihana lankakauppa! Sinne kun pääsisi vierailemaan... Hyviä kahvihetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aivan ihana! Paljon ihania lankoja ja niiden lisäksi hurjasti kaikkea muutakin, semmosta sisustustavaraa ja kivoja herkkuja :)

      Poista

Jätä viesti!