torstai 5. maaliskuuta 2015

Paketti pehmoinen
Vaavin pakettiin kuului siis neuletakki, sukat, tumput ja pöllpipo, jonka aloitin eilen ja sain valmiiksi tänään aamupäivällä. Että kohtuullisen nopea neulottava, vaikka puikot oli 2,5mm. Lankana sama Ciao Trunte kuin kaikissa muissakin vaavin vaatteissa. Pakettiin sujahti toki myös ne punaiset palmikkosukat vaavin äitille.


Lähempää katsottuna pipa näyttää tältä. Epämääräisen muotoinen, koska sulloin sen sisään kerän isoveikkaa ja sock4:ää jotta sain kuvion oikenemaan :D. Ja kyllä, napit ovat eriparia, ei vaan voinut löytyä kahta samanlaista. Ja oikeasti niiden sävyero ei ole aivan noin suuri, toiseen vaan tulee päivänvalo ja toinen jää varjompaan kellertävämmän valon kanssa. Mutta se on hieman kellertävä kyllä.


Erityisen iloinen olen takasaumasta. Pipa siis neulottiin tasona, ja tämä taisi olla ensimmäinen kerta ikinäkoskaan, kun sauma on yhtä sileä kuin muu neulos, vaikka sen tuosta silmillään erottaakin.

Tänään silppusin yhtä viherkasviani, jonka nimi on päässyt pakenemaan mielestä ihan totaalisesti. Joku kultaköynnös ehkä? Leikkelin iiiihan ylipitkiksi kasvaneista rimpsuista "pistokkaita" vesimaljaan juurtumaan, josko saisin vihdoin ja viimein istutettua kaverille kasvin ruukkuun. Suunnitelmissahan se on ollut jo vuosikaudet :D.


Kuvastahan ei toki selvää saa niin hyvin kuin haluaisin, mutta tästä vähän osviittaa venähtäneistä lehtirimpsuista. Lähtevät liikkeelle siis tuolta ikkunalaudan vasemmanpuoleisesta ruukusta, löyhästi roikkuvat tuolinselkämykselle, vaatepinolle ja peilin kulmaan. Pisin varmaan parimetrinen, kepeästi. Ja tämä kasvivanhus on todellakin vanhus, se on muuttanut mun kanssa Savonlinnaa vuonna 2009 ja ennen sitä se oli ollut mulla jo vuosia. Sen kaveri rönsylilja (?) tais vähän kuolla, kiitos äidin... Olen vieläkin katkera.

Eilen kävin Lankamaailmassa... I know I know! Mutta pidin sen salaisuutena ja kävin vain itsekseni. Ajatuksena, että kun vain omia juttujani sieltä etsin, en raahaudu lankahyllyjä seilaamaan toisin kuin jos mukana olisi joku toinen lankahamsteri :). Kävin tuhlaamassa lahjakortit. Ja tämän kaiken niillä sai!


KnitPro:n pyöröpuikkosetin, jossa 4-5-6mm puikot ja 60-80-100cm kaapelit, jotka voi siis vaihtaa. Ostin myös (oman lankavarastoni tuntien ja tarpeeni arvellen) 3 ja 3,5mm irtopuikot, kun nyt kerta rahaa oli. Sukkaplokit on kokoa M (38-40 kengännumeroina, noin), ja hieman huolestuin kun mallailin kordeliinin ja ällöpyllyn siihen, löysältä näytti... Ei ne nyt niin isoja ole :O. Ja jotta korttien summan sai täyteen, koriin kierähti tarjoushinnoin myös Austermann Step Classic rohkean vihreänä sekä Trekking XXL ehkä hieman yllätyksellisen riehakkaassa värissä. Mähän en ole innostunut mistään fluormanioista tai muista neonväreillä migreenejä aiheuttavista langoista, mutta nyt jokin niksahti. Saa nähdä mitä tästä vielä tulee...

Kordelin pari hyppäsi puikoille tänään. En ota stressiä sen valmistumisesta, mutta kaveri kysäisi annanko ne vasta joululahjana vai kenties jo äitienpäivälahjana. Äitienpäivä, tietysti!! En ollut tajunnut edes, että sellainenkin merkkipäivä on tässä keväällä, ja mitä mainioimmin soveltuu sukanantoajankohdaksi. Ja sehän valmistuu kyllä toukokuuhun mennessä :D.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!