keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Jotain valmista, jotain suunnitteilla.

Kävin eilen porukoilla, luonnollisesti kutimet matkassa. Ensimmäinen säärystin on valmis! Ja aloitin seuraavaa. Sekin on jo hyvällä mallilla, mutta tänään tuskin saan sitä kovastikaan eteenpäin. Ja huomennakin saattaa olla vähän muuta.

Näyttää vähän tylsältä noin. Ja nilkan resorista tuli ehkä snadisti pitkä. Mutta kun lanka vaan jatkui, pirulainen on niin riittoisaa :D. Jaksoin jopa päätellä langat heti. Oon opetellut siihen jossain vaiheessa ja nykyään jos vaan parsinneula on lähettyvillä, teen sen huomaamattani heti. Helpottaa kummasti kun ei valmiin parin kanssa tartte tuskailla vielä molempien päättelemättömien langanpätkien kanssa. Pienestä kiinni :).

Eikös ole muuten hyviä nää mun kuvaustaustat? Suurin osa napsittu sängyllä lakanaa vasten, ja se lakana on toki aina ihan rutussa ja rumasti :D. Tällä kertaa siisti sohvan pinta, mutta voishan se säärystin siitä paremminkin erottua... Ja esim. olisi voinut siirtää sohvapöytää vähän jottei varjostaisi niin. Noo, meni jo.

Kodin kormanoista löytyi myös vielä yksi muvoilaatikko pullollaan käsityölehtiä, pääasiassa Suurta sellaista ja Novitaa, muutama Modakin. Ja löysin sieltä myös etsimäni Novitan Sukkalehden!

Olin ihan varma, että sain sen kyllä kun joskus vuonna nakki käytiin ainejärjestön ekskursiolla Novitan tehtaalla. Se vaan vähän sillon jäi ja unohtui ja hukkui, mutta nyt kun neuloosi iski tavallista kovemmin ja olen muutenkin harjaantunut vähän enemmän noiden sukkien kanssa, kiinnostus heräsi kun tuntui että törmäsin jatkuvasti sukkalehden malleihin. Hätäpäissäni sain kaverin kopioimaan omastaan yhden mallin jota haluan kokeilla, mutta nyt onneksi löysin oman kappaleeni :). Lähinnä siksikin, että siinä on tallessa nyt erilaisia kantapäitä. Mä kun teen aikalailla aina sen yhden ja saman. Tahdon opetella ainakin tiimalasin ja sen kiilajuttuasian, mikä nimi sillä nyt ikinä olikaan... No, tuolta ne nyt löytyy :). Ja sieltä löytyi myös pari ihan kivaa sukkaohjetta noin muutenkin, melkein jo langatkin niille mielessä.

Samaisesta laatikosta löysin myös joskus muinoin Kädentaitomessuilta ostamani virkkauskirjan.

Pelkkiä ruutuja, I know! Mut aatelkaas, jos joskus ois niin hullun mielipuolinen, että keksis tehä itellensä tilkkupeiton. Ja jos nyt ei sentään joka ikinen ruutu eri paria, niin muutamaa nyt kuitenkin, oooh. Voisi olla hyvinkin hillitty väripaletti, vaikka vain yhtä väriä, mutta eloa tulisi sitten noilla erilaisilla ruuduilla. Tai sitten kunnon sirkusteltta ja kaikenlaisia värejä yhdessä, lisäksi ne erilaiset ruudut. Koska en ehkä ikinäkoskaan saisi tehtyä nenäliinaa suurempaa täkkiä pelkillä isoäidinneliöillä. Siksipä nostankin hattua kaverin aikaansaannokselle :). On siinä hullu homma... Tuskin liukkaasti etenisi tällä toisenlaisellakaan suunnitelmalla kun miettii :D, mutta jos ois ees vähän vaihtelua niissä neliöissä, saattas mielenkiinto säilyä edes himpun verran kauemmin. Mut nyt eka on kyllä sata sukkaa ja huivi ja takki ja mitähän vielä jonossa, peitto saa luvan odottaa itseään.

Tässä olisi suunnilleen samanvahvuisia lankoja, jotka vois kenties päätyä kirjolapasiin. Alpakka vois toimia pohjana, koska se on niin jumalaisen pehmoinen ja sitä saa jo siksikin olla eniten :D. Plus rakastan sen sävyjä. Ja sitä on tossa täys kerä, muut on vähän niinkus jämiä. On Sukka-Puffaa sukista ja jotain ikivanhaa valkoista, tuntuu aavistuksen nallelta mutta voi olla jotain muutakin. On minusta ehkä vähän ohuempaa kuin nalle. Ihan ku muistasin miltä nalle tuntuu, oon neulonut siitä viimeksi nelisen vuotta sitten... Ja tummanharmaa on se tuttu rakas Sock 4, ylijäämää niistä joululahjapitsisukista. Tosin Sock olis kyllä niin ihana pari parille muullekin langalle, jos kirjoneuletta lähtis tekemään, ja tossa on kaikki mitä mulla on tuossa värissä, paitsi tietty säärystinlanka, joka kyllä kuluu kaikki. Että jos nirsoksi ja pihiksi heittäytyy... Koska nythän on niin, että uutta lankaa ei osteta ennen kuin vanhoja on käytetty pois.

Olen noukkinut talteen muutamia kirjoneulekuvioita FB:n Voihan villasukka! -ryhmästä. Ai että se ryhmä jakaa niin kahteen! Se on aivan mahtava inspiraation lähde ja ihana tietopankki tiedostoineen ja auttavine jäsenineen, mutta samaan aikaan se saa mut vihaamaan huopatossuja ennen kuin edes pääsen itse kokeilemaan niiden tekoa!!! Ei prkl kun siellä ei yhtenä viikkona tuntunut mitään muuta näkyvänkään kuin loputtomia kuvia ihmisten tekemistä tossuista tai sitten kyselyitä siitä, kuinka monta silmukkaa sillä ja sillä langalla (yleensä Joki) sen ja sen kokoiseen kinttuun ja kuinka pitkästi neuloitte ja kutistuuko se nyt varmasti sitten tarpeeksi ja pitääkö sinne sisälle harsia kiinni muovipussia vai ei ja kuinka monet uskaltaa huovuttaa samassa koneellisessa. Meinaan joskus niin tukehtua ärsyyntymiseeni. First world problems :D. Mutta yritän aina ärsyyntyessäni ajatella, kuinka paljon kaikkea mahtavaa siellä niiden lisäksi on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!