lauantai 3. tammikuuta 2015

Uuden vuoden uusi päähänpisto!

Terve!

Taisin juuri pistää jonkin sortin "käsityöblogin" pystyyn. En voinut vastustaa, sillä neuloosi on ollut tavallista kovempi loppuneen vuoden viimeisellä kolmanneksella. Uusia blogeja omaan lukulistaan on pölähtänyt hirveästi lisää, ja kai sitten niiden innoittamana kokeilen itsekin.

Blogin tarkoituksena on kaiketi vaan purkaa tätä älämölön tarvetta, joka mulla on aika ilmeinen. Blogeja on ennenkin tullut pidettyä, toisilla aiheilla ja aika suljetusti. Tänne haluan ylös omia töitäni, vähän niinkuin muistioksi. Vaikka löytyypä ne ohjeet muualtakin. Mene ja tiedä... En vain voinut vastustaa :).

Vähän hakee tyyliään vielä tämä ilmestys, joten se saattaa muovautua paljonkin (tai sitten ei yhtään...). Ihan alkuun voisin pienen vilauksen näyttää loppuneesta vuodesta ja syksyllä syntyneistä töistä. Tähän väliin vielä maininta, että mä en ole mikään pikaneuloja - pääasiassa kuitenkin juuri neuloja - ja myös muut asiat kuluttaa mun aikaani :D.

Joululahjoiksi
Pöllösukat - Cascade Yarns Heritage
Pirkka.fi:stä löydetty pitsisukka, Puffalan sukkalanka (vyöte juuri nyt kadoksissa)
Samainen pitsi, lankana Strompegarnin Sock 4
Jälleen Pirkka.fi:n pitsisukkaohje, lankana vadelmaisempi Puffa
Kupla-lapaset aivan kamalalla värillä :D - langat jotain jämiä.
Pöllösukkien ohjeen opiskelin mahdollisesti täältä, mutta niitä vilisee lukuisissa blogeissa. Enkä edes tiedä kenen tai mistä alkuperäinen malli on lähtöisin. Kiitos sinne joka tapauksessa kivasta mallista! Helmiä en kormanoistani löydä vaikka etsisin, ja sopivan kokoisia nappejakaan ei ollut, joten pöllön hahmottaminen saattaa olla hivenen haasteellista ilman niitä. Lankana ehdoton rakkauteni Heritage (75% superwash merino, 25% nylon, 100g/400m), niin unelman pehmeää ja hehkuvaa ja ihanaa neulottavaa, että! Tosin kestävyydestä ei ole henkilökohtaista kokemusta.

Puffalan langat olivat ihania myös, joskin paljon karheampia (aivan kaikki on karheampaa kuin Heritage, paitsi ehkä jotkut ihanaiset alpakkalangat :D), oisko koostumus ollut 75% villaa ja 25% polyamidia tai joku muu vastaava aika perus. Käsinvärjäyksen johdosta väri elää pitkin neulosta hyvin hentoisesti, ei siis mitään suuria sävyvaihteluja, mutta vähän pientä eloa. Herkullisia värejä :).

Sock 4 on uusi rakkaus tältä syksyltä, ai hitto! 75% superwash villaa, 25% polyamidia, 50g/n. 210m. Olen siis tykästynyt hieman ohuempiin lankoihin, nämä sukat taitaa olla kaikki neulottu 2,5 mm puikoilla. Mutta tuo Sock 4, se vaan juoksee puikoilla, se on miellyttävän tuntuista, se joustaa ja siksikin mun tiukahkolla käsialalla se on hyvän tuntuinen.

Kupla-mallia olen jo aiemmin soveltanut pipoon, mutta aivan ku löytäsin sitä kuvaa nyt tähän hätään... Lankana oli joku Novitan Rustica ehkäpä, yhdellä värillä tikutin menemään. Eiku löysimpäs!
 
Lähes tasan vuosi sitten tehty.
Muita kokeiluja ja huvin päiten -töitä (lähinnä itselle kjäh kjäh)
Kalajoki-sukat (ohje Tiina Seppälä)
Säärystimet Sock 4:stä.
Helevetin rumia heijastimia! Näteimmistä en muistanut sitten kuvaa ottaa...
Tanjan huopatumppuohjeella, lankana joku Natur uld, valmistajan nimeä en nyt bongaa vyötteestä.
Ja jouluna tikutin itselleni Mellanraggi-langalla riemunkirjavat sukat!
Kalajoki oli aikas mahti ohje. Aion niin käyttää tuota kuviota johonkin muuhunkin! Langan vyöte autuaasti kadonnut, joku tyyriimmänpuoleinen sukkalanka joka vaan hehkui niin ihanaa vihreää, että se oli pakko ostaa. Kolmosen puikot.

Sitten sain päähäni, että haluan säärystimet pakkasia vastaan. Ja pitkät sellaiset. Tämä oli ensimmäinen kokemukseni Sock 4:stä, on siis sama lanka kuin niissä pitsisukissa tuolla ylempänä. Sama sävykin, jos joku ei hiffannut :D. Pitsijoustin-mallin lainasin Yhteishyvältä.

Sitten tartti kokeilla virkkausta pitkästä aikaa. Lopputuloksena aivan uskomattoman rumia heijastimia jämälangoista ja heijastinnauhasta.

Huopatumppuja oli niin läppä neuloa, varsinaiset pizzalapiot x). Resorin seiskaveikka ei oikein tykännyt pesukoneesta ja se vaan lörähti ja nukkaantui vähän tyhmän näköiseksi. Ja huopuva villalanka oli ehkä snadisti turhan paksua, lopputuloksena on hieman nyrkkeilyhanskoja muistuttavat tumput :D. Vielä en ole niitä tositoimiin ottanut, mutta veikkaan niiden olevan kyllä aika lämpimät :). Suunnitelmissa on myös kikkailla niihin jotain koristusta, esim. virkattu kukka tai nappeja tai joku surullisen epäonninen kirjailu. Kenties heijastinnauhan kera. Saas nähdä. Päivittelen asian tiimoilta lisää joskus. Ehkä...

Ja sitten! Aloitin aatonaattona Mellanraggilla sukat, mutta koska halusin käyttää kerästä mahdollisimman paljon tähän sukkapariin, purin jo aika pitkällä olleen varren ja aloitin kärjestä. Olen kerran aiemmin neulonut sukan (en edes paria sille) kärjestä, ja alku oli aika töks töks. Muuuttta, kyllähän se siitä suttaantui. Joulupäivänä tuli valmista, kohtuullisen nopeasti tykkäisin ajatella (kiitos paksun langan, kolmosen puikot). Ja mielestäni loppulukema on vallan hyvä ja onnistunut. Mutta koska langan riittävyyden arviointi on aivan sysipaska mulla, varsia olisi voinut jatkaa vielä vaikka ja kuinka, sillä lankaahan jäi varmaan ainakin neljännes kerä. Perhana. Nooh, ei hätä ole tämän näköinen. Jäipähän ylimääräistä johonkin jämälankasekoiluun :D.

Pitänee lopetella tämä ensimmäinen postaukseni, koska a) ei tällaisia jaksa kukaan lukea ja b) sormia väsyttää kaikki tää kirjoittelu, sekä c) suihkuunkin ois hyvä mennä, ja vielä d) puikoilla odottaa jo uutta sukkaa ;)

Kuulemiin!

2 kommenttia:

  1. Kyllähän tätä jaksaa lukea! Ennemmin tätä kuin muotia tai sisustusta. Pöllösukat on ainakin 1,5 viikon käytön jäljiltä ehjät ja toimivat. :)
    -Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! Mulla oottaa useampi kerä lisää, eri väreissä toki. Joskus mä vielä löydän niin ihanan mallin, että raaskin neuloa niistä itelleni :D

      Monetko villasukat ihminen tarvitsee...?

      Poista

Jätä viesti!