sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen pari

...jonka kyllä taisin aloittaa vanhan vuoden puolella. Mutta ekaa oli vasta niin vähän tehtynä, että ne on nyt kyllä tän vuoden ekat sukat :). Ja ensimmäinen kerta Olga-mallilla. Tuon ohjeen bongasin kyllä Lankahelvetin kautta, mutta ajattelin linkata silti tuon alkuperäisen.

Yllättävän samassa kohtaa vaihtuu värit, vaikka en siihen mitenkään pyrkinyt! Jalkapöydän harmaassa näyttäisi ainakin sukan jalassa ollessa, että vähän eri tahtiin, mutta eihän sitä juostessa huomaa.


Kantapäähän neuloinkin Sock 4:ää, en ihan tiedä miksi. Kai mua jotenkin hieman häiritsee kun väriä vaihtavat langat ruukaa - yllätys - vaihtaa väriä kantapäässäkin :D. Mutta siis! Kun ne on sitten jotenkin... En minä tiedä. Ei kuitenkaan pysy yhdessä värissä läpi kantapään, joku esteettinen agenda mulla tähän nyt on. Jostain syystä nyt tämän langan kohdalla asia alkoi häirimään sen verran, että päädyttiin tähän ratkaisuun. En suonkaan jokaisen kirjavan langan kanssa moista tee. Olisihan sitä voinut kärkeenkin tehdä dippauksen Sockilla, mutta enpä tehnyt. Kantapäähän kokeilin myös ensimmäistä kertaa ristivahvennusta. Tähän mennessä tehnyt aina samoilla riveillä nostot, nyt sitten joka toinen yhden sivussa, aka ristiin. Jollain vaaleammalla langalla erottaisi kenties selkeämmin missä kohtaa on rivit menneet sekaisin... Ei haittaa!

Lankana sukissa on siis Lana Grossa, vai onko valmistajamerkki nyt sitten Meilenweit? Emmietiiä, vyötteessä lukee mitä sattuu ja saksaahan en sanaakaan osaa :D. Lanka löytyi Korkeavuorenkadun Menitasta, ei tuon väristä kerää voinut jättää sinne! Vaikkakin salama ehkä ihan pikkuruisen valehtelee värejä, ei ole ihan noin kanarialintua tuo keltainen luonnossa.

80% villaa, 20% polyamidia. Riittoisa kerä, jäi jäljelle 100g:sta vielä 36g eli varsia ois voinut tehdä muutaman sentin pidempään. Noo, jäipähän johonkin kirjoneulekokeiluun kirjavaista :). Vyötteessä lupailevat hyvää kestävyyttä, "hard-wearing". Nice.

Illalla sukan pudottua puikoilta olin jo aloittamassa Dropsin alpacasta pipoa yhdelle herralle, mutta sukkapuikkojen kokohävikin takia olisi pitänyt temppuilla pyöröpuikoilla ja siihen ei enää hermo riittänyt. Tilattiin kaverin kanssa Ebayn kautta joku puikkosetti pilkkahintaan, saas nähdä minkä tasoista puikkoa saapuu. Mutta siinä olis kaivattuja lisäkokoja, tällä hetkellä kun löytyy lähinnä kahdet ellei peräti kolmet 2,5 milliset ja yhdet kolmoset jaaa seuraava koko onkin sitten seiskat. Koukkuja ois monta siitä välistäkin, mutta kuka nyt virkata jaksaa... :D. Mutta! Kunnes puikot toivon mukaan ensi viikolla saapuvat, täytyisi keksiä jotain muuta tekemistä. Olishan tuolla ne säärystimet kaverille, mutta kun jostain ihmeen syystä mua ei jaksaisi nyt yhtään kiinnostaa :/. Kaikki neulomukset pitäs vissiin tulla ihan vaan spontaanisti eikä mitään tilauksesta, kun heti alkoi tökkimään. Ja sitten...

Ostin Novitan Lapaslehden toissapäivänä. En niin hirveesti ruukaa lapasia tehdä, mutta ajattelin tuosta löytyvän hyvästi erilaisia malleja. Ja useampi peukalomallikin, bonusta. Kirjoneuletta ajattelin tämän vuoden opettelulistalle ottaa. Yhden surkean lapasen olen joskus tehnyt, mutta en edes paria sille. Lehdessä on useampikin malli joita tekisi mieli kokeilla, joten katsoin käyttäneeni tuon 4,90€ ihan hyvin. Onpahan mallia jonka pohjalta tehdä kun hinku iskee. Ja nyt kyllä vähän hotsittaisikin kokeilla yhtä kirjomallia, langatkin katselin ikään kuin kasaan eilen. Mutta kun ne säärystimet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!